NIGDE BEZ ŠLJIVE: Rakija u epruvetama hit na Egzitu

Prodavci su o kvalitetu kajsijevače, loze, dunjevače, šljivovice i drugih rakija naučili sve, ali ono što je od njih nemoguće izvući je odakle su nabavili rakiju koju prodaju, ko je proizvođač i koliku zaradu imaju na epruveti. Cene epruvete se kreću od 50 do 100 dinara

  • 0
Exit 2013 - Dobra atmosfera među posetiocima Foto: Milena Đorđević

Vanfestivalska ponuda koja prati najveći muzički festival na Balkanu i jedan od najvećih u Evropi - Egzit festival, izuzetno je bogata, a među prodavcima sokova, piva, kuvanog i pečenog kukuruza, načičkanih oko ulaza u festivalski prostor, najbrojniji su prodavci rakije punjene u epruvete.

Za razliku od pretgodnih godina kada su se prodajom rakije u epruvetama bavile isključivo devojke, ove godine one su dobile značajnu konkurenciju u snažnijem polu, a kako prodavaca rakije do sada nikada nije bilo više može se zaključiti da je prodaja "vatrene vode" u epruvetama i najbolji način da se iskoristi Egzit festival kako bi se stiglo do kakve takve zarade.

Devojke i mladići koji već od popodnevnih sati da po jutra "špartaju" podgrađem Petrovaradinske tvrđave i Petrovaradinskim mostom, nudeći različite vrste rakija nasutih u epruvete, kažu da se lepo zabavljaju i da im je ta prodaja dobra prilika da kroz komunikaciju sa posetiocima Festivala i potencijalnim mušterijama upoznaju mlade ljude iz svih krajeva sveta, ali i da nešto zarade.

Prodavci su o kvalitetu kajsijevače, loze, dunjevače, šljivovice i drugih rakija naučili sve, ali ono što je od njih nemoguće izvući je odakle su nabavili rakiju koju prodaju, ko je proizvođač i koliku zaradu imaju na epruveti.

Ono što se zna su cene koje se kreću od 50 do 100 dinara po evpruveti.

Za razliku od broja prodavaca rakije, koji je značajno povećan u odnosu na predhodne godine, broj uličnih prodavaca hrane, odnosno pljeskavica i drugih specijaliteta sa roštilja je drastično smanjen, tačnije na prilazima Egzitu uopšte ih nema.

Ipak, reporteri Telegrafa uspeli su da pronađu "štekove" sa brzom hranom, a informacije o ponudi i cenama pogledajte OVDE.

Najbolji provod večeras učekuje se na Dens areni, a sjajne trenutke koje smo "uhvatili" tokom treće festivalske večeri pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA