≫ 

Ona je naslednica modne imperije Versaće: Lečila se od anoreksije, bila je miljenica svog ujaka, a evo koliko danas vredi njeno bogatstvo (FOTO) (VIDEO)

Poznati italijanski dizajner Đani Versaće bio je ujak Alegre Versaće, za koju je često pričao kako mu je omiljena nećaka

  • 6
Foto: Guliver/Stuart Wilson/Getty Images

Alegra Versaće (31) je poznata italijanska naslednica i mlada dama koja je dobro poznata u modnim krugovima. Od 2011. godine ona je direktor kompanije Đani Versaće S.p.A. (Versaće).

Ona je takođe radila i u Njujorku, a tamo je pravila kostime za pozorišta.

Atentat na Đanija Versaćea: Sve o prvoj epizodi koju je pogledalo preko 5,5 miliona ljudi, ali njegova rođena sestra nije! (FOTO) (VIDEO)

Ova mlada dama je ćerka italijanske dizajnerke Donatele Versaće i bivšeg američkog modela Paula Beka. Odrasla je nedaleko od Milana u Italiji sa svojim mlađim bratom Danijelom, a mnogi su je opisivali kao "ozbiljno, razumno i pametno dete", koje se zanimalo za istoriju i čija kosa je uvek bila vezana u repiće.

Poznati britanski muzičar Elton Džon, kojeg ona obožava i smatra ga ujakom, poklonio joj je prvi klavir.

Poznati italijanski dizajner Đani Versaće je bio njen ujak, a za nju je često pričao da mu je omiljena nećaka.

Kada je on ubijen 1997. godine ispred svoje vile u Majamiju, Alegra je imala samo 11 godina. Njena majka je nakon toga bila zabrinuta za nju, pa ju je vodila na savetovanja.

Kada je napunila 18. godina nasledila je 50 odsto modne imperije svog pokojnog ujaka. Njen drugi ujak Santo Versaće ima 30 odsto udela u kompaniji, a njena majka poseduje 20 odsto.

Zbog neslaganja koja su postojala između Santa i Donatele, Đani je odlučio da 50 odsto njegovih akcija dobije upravo Alegra. Ona je tom prilikom nasledila milione.

Mediji su počeli da se interesuju za nju, a prve fotografije mlade naslednice šokirale su svet.

Alegra je u to vreme imala samo 32 kilograma. Nakon što se podigla prašina, njena majka, koja je i sama na pistama forsirala premršave manekenke i oko toga se svađala sa bratom tokom njegovog života, poslala ju je na lečenje od anorekcije 2007. godine. U javnost je procurela informacija da Alegru hrane putem slamčica.

- Moja ćerka je u teškom stanju, godinama boluje od teškog oblika anoreksije i veoma smo zabrinuti. Lekari čine sve da joj pomognu - izjavila je Donatela.

Alegra je o tom periodu svog života rekla sledeće: "To zovem periodom svog odsustva. Bila sam izgubljena u svojim mislima i nisam mogla da se suočim sa stvarnošću. Želela sam samo jednu stvar - da ne budem niko, da me niko ne prepoznaje i da me ne love".

- Godinama sam živela u mraku. Nisam se sećala ničeg pre tog stravičnog dana. Čak sam zaboravila kako je izgledao. Onda su mi se sećanja vratila.... Emocije i sreća, pa je konačno nestala praznina koja me plašila - rekla je mlada naslednica.

Pre dve godine snimljena je kako trči sa trenerom po Milanu. Iako je bila odevena u široku odeću, bilo je jasno da je i dalje izuzetno mršava. Poslednji intervju dala je godinu dana nakon što je nasledila ujakovu kompaniju.

Alegra je pohađala britansku školu u Milanu, a potom i Univerzitet Braun na Roud Ajlendu. Godine 2006. upisala je i UCLA, gde je studirala francuski jezik, istoriju umetnosti i pozorište.

Ova devojka dosta vremena provodi u domu svoje majke u Milanu, u stanu svog rođaka Antonija u Njujorku, kao i u svojoj rezidenciji u Los Anđelesu.

Ona danas poseduje bogatstvo u vrednosti od 800 miliona dolara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA