≫ 

Ove godine dobio je Oskara za ulogu čuvenog Fredija Merkjurija, a ovako se Rami Malek provodio pre 3 godine u Beogradu! (FOTO)

Oskarovac je pre tri godine u prestonici Srbije snimao film "Pappilon"

  • 0
Foto: Tanjug/AP

Američki glumac Rami Malek osvojio je krajem februara nagradu Oskar za najbolju mušku ulogu u filmu "Boemska rapsodija", u kojem je igrao lik čuvenog Fredija Merkjurija. Ono što su mnogi zaboravili jeste da je on pre tri godine boravio u Beogradu gde je snimao film "Papillon", u kojem je još glumio zvezda serije "Sinovi anarhije" Čarli Hanam.

Nakon što je Rami osvojio prestižno priznanje, stizali su mu čestitke sa svih strane. Jedna je stigla i od glumca rodom iz Beograda Nikole Kenta, koji je sa Malekom snimao film "Pappilon" u Beogradu.

- Čestitke, Rami Malek. Zasluženo, moj prijatelju - napisao je.

Istu fotografiju objavio je i hrvatski glumac Slavko Sobin.

- E, Slavko, šta ti je to? Ma ništa, samo slika s Oscarovcem Ramijem Malekom. Nešto kad smo snimali skupa jedan mali film "Papillon", pa izasli van. Nista posebno - napisao je Slavko i objavio fotografiju.

Rami Malek, Nikola Kent, Slavko Sobin u provodu u Beogradu Foto: Instagram/nikolakent

Hrvatski glumac i Oskarovac većinu scena u filmu "Papillon" snimali su u srpskom zatvoru. Sobin i Malek imaju čak i scene tuče, za koje, inače, nisu koristili pomoć dublera.

Međutim, "Papillon" ("Leptir") loše je prošao kada su kritike u pitanju.

Film je zasnovan na memoarima Anrija "Leptira" Šarijea, sitnog kriminalca iz Pariza nepravedno osuđenog tridesetih godina prošlog veka na doživotnu robiju za ubistvo. Uz pomoć uvrnutog falsifikatora Luja Degaa, on uspeva da pobegne iz ozloglašene kaznene kolonije na Đavoljem ostrvu u Francuskoj Gvajani. Šarijea je tumačio Stiv Mekvin, a Degaa Dastin Hofman. U novoj verziji Malek je "zamenio" Hofmana, dok će Čarli Hanam, zvezda serije "Sinovi anarhije" (Sons of Anarchy) i filma "Grimizni vrh" igrao Anrija Šarijea. Originalni film sniman je u Španiji, na Jamajci i na Havajima i bio je nominovan za Oskara za muziku. Nova verzija nije uspela da mu pomuti slavu.

Inače, Rami Malek rođen je u Los Anđelesu, ali su mu roditelji Egipćani. Njegov otac bio je turistički vodič u Kairu, a majka knjigovođa. Odgajan je kao koptski pravoslavni hrišćanin. Srednju školu pohađao je u Kaliforniji, zajedno sa Rejčel Bilson i Kirsten Danst, a prvi put stao je pred kamere 2004. u jednoj epizodi "Gilmorovih". Imao je potom manje uloge u serijama "Rat u kući", "Pacifik" i "24", kao i filmovima "Noć u muzeju", "Leri Kraun", "Sumrak" i "Master", ali mu je prva glavna uloga, u seriji "Mr. Robot", donela i najveću slavu i najbolje kritike, kao i nagrade Emi i Udruženja TV kritičara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA