≫ 

Kim Kardašijan se oglasila nakon što je američki Kongres proglasio genocidom zločin nad Jermenima

Najslavnija rijaliti zvezda rođena je u Los Anđelesu, ali je poreklom Jermenka

  • 8
Kim Kardasijan, Jermenija Foto: Tanjug/AP, Profimedia/ WOOT

Kim Kardašijan (39) oglasila se na Instagramu nakon što je Predstavnički dom Kongresa SAD-a usvojio rezoluciju kojom je zvanično priznato da je masovno ubistvo Jermena pre jednog veka, koje je počinilo Otomansko carstvo, bilo genocid.

Donji dom Kongresa usvojio je 405 glasova za i 11 protiv rezolucije u kojoj se ističe da je ubistvo 1,5 miliona Jermena u današnjoj Turskoj, od 1915. do 1923. godine, genocid. Budući da je najpoznatija, ujedno i najbogatija rijaliti zvezda Kim Kardašijan poreklom Jermenka, oglasila se ovim povodom na Instagramu.

- Juče se dogodila velika pobeda za jermenski narod, kada je Predsednički dom američkog Kongresa proglasio genocid! Ova fotografija mene i moje dece nastala je ovog meseca u Jermeniji - napisala je Kim i podelila porodičnu sliku sa 150 miliona pratilaca.

Kim je ujedno svake godine na društvenim mrežama podsećala ljude na ovaj zločin u želji da prekine tišinu koja se nadvila nad njim.

- Neki ljudi se verovatno pitaju zašto govorim o istoriji na svom blogu. Ali, to je ono na šta želim da skrenem pažnju. Nije reč o istoriji. Dok se ovaj zločin potpuno ne reši, Jermeni će živeti sa bolom koji je nanet njihovim porodicama, u strahu da se priča ne ponovi - napisala je rijaliti zvezda 2011. godine.

Kim Kardašijan, genocid, Jermenija Objava Kim Kardašijan na Instagramu/Printskrin:Instagram/kimkardashian

Ovaj genocid smatra se jednim od najvećih u istoriji. O njemu je govorio i Hitler 1939. godine, a sve do sada stavljan je po strani i istican kao nešto o čemu je zabranjeno govoriti. Rezoluciju je predložio demokratski poslanik i predsednik jermenskog kokusa Adam Šif, koji je njeno usvajanje tražio 19 godina. Ovu odluku Kim je pozdravila i svoje zadovoljstvo iskazala na društvenim mrežama.

Kim Kardašijan, genocid, Jermenija Objava Kim Kardašijan na Instagramu/Printskrin:Instagram/kimkardashian

Podsetimo, Kim Kardašijan rođena je u Los Anđelesu, ali je poreklom Jermenka. Ona je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj. Iz tih razloga slavi i pravoslavni Božić, 7. januara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    30. oktobar 2019 | 23:23

    Sam mislila da je samo jedna svetska sou biznis glupacica ali sam sada odusevljena ovom personom.Bravaoooo,nema se identiteta bez domovine a ti to postujes i ocigledno znas,ma bravo ti milion puna sto znas ko si i nedas na svoje

  • Aca

    30. oktobar 2019 | 23:15

    Cetvrta generacija iseljenika iz Jermenije i postuje svoju otadzbinu!? Svaka cast zeno,svakaaa ti cast a ne ko ovi nasi cim su presli granu zaboravili ko su a ovi sto su jos tu a pljuju po svojoj zemlji e to je tek strasno.Trifunovic,Karleusa ...i mnogo drugih satanista se seta ovom zemljom.

  • Daca

    30. oktobar 2019 | 23:09

    Iskreno sam zadivljena sada ovom osobom ,veliko postovanje za nju i to sto nije zaboravila svoje korene a mogla je ...Karleusa gledaj i uci ako se mozes dozvati pameti uopste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA