≫ 

Polanski optužio Vajnštajna da mu je dodelio epitet "silovatelj dece"

Roman tvrdi da je Harvi pokrenuo kampanju protiv njega, kako bi sabotirao njegov film "Pijanista"

  • 1
Roman Polanski, Harvi Vajnstajn

Foto: Tanjug/AP,Guliver/ Pascal Le Segretain/Getty Images

Filmski reditelj Roman Polanski (86) poručio je da "mediji od njega žele da naprave čudovište", a za situaciju u kojoj se napao optužio je holivudskog producenta i seksualnog prestupnika Harvi Vajnštajn (67).

Polanski tvrdi da je Vajnštan pokušao da ga etiketira kao "silovatelja dece" kako bi srečio da njegov film "Pijanista" 2003. godine osvoji Oskara.

Polanski je priznao nezakoniti polni odnos s maloletnicom, ali odbacuje nove optužbe da je silovatelj i naziva ih apsurdnim. On negira da je 1975. godine silovao i pretukao francusku fotografkinju Valentine Monnier (63) u svojoj planinskoj kolibi u Švajcarskoj.

- To je neistina. Očito da više nije dovoljno senzacionalno optužiti me za silovanje pa treba dodati još jedan nivo. Ne udaram žene - rekao je reditelj.

Harvi Vajnstin

Harvi Vajnstin, Foto: Tanjug/AP

Vajnštajn je zbog uspeha svog filma navodno pokrenuo kampanju protiv Polanskog, a na kraju je Harvijevo ostvarenje "Čikago" osvojilo 6 Oskara, uključujući i nagradu za najbolji film.

- On je iskopao moj slučaj sa Samthom Geimer, tada star 26 godina, za koji više niko nije mario. Njegov agent za medije bio je prvi koji me nazvao silovateljem dece - rekao Polanski koji je dobio Oskar, kao i glavni glimac Edrien Brodi.

Polanski je priznao seksualni odnos sa tada maloletnom Geimer u zamenu za 90 dana zatvora. Odslužio je 42 dana i pušten je. Iz Amerike je pobegao kada su se pojavile indicije da će sudija poništiti nagodbu i vratiti ga iza rešetaka na duže vreme.

Reditelj tvrdi da je progovorio zbog svoje supruge, francuske glumice Emmanuelle Seigner (53) i njihove dece, kao i da se mediji prema njemu odnose "neverovatno nasilno".

Roman Polanski

Roman Polanski, Foto: AP/Tanjug

- Ja sam navikao na laži, postao sam debelokožac. Ali mojoj deci i Emmanuelle to teško pada. Užasno pate. Vređaju ih i prete im na društvenim mrežama. Naravno, to je moja odgovornost. Počinio sam grešku 1977. godine, a moja porodica pola veka kasnije plaća cenu - objasnio je Polanski.

- Zakače se za svaku lažnu optužbu, bez obzira koliko apsurdna bila, jer tako mogu ponovo "iskopati" priču iz 1977. To je kao prokletstvo koje se stalno vraća, a ja ne mogu ništa učiniti - rekao je Roman.

Roman tvrdi da je Geimer više propatila zbog pritiska medija, nego zbog onog što joj je on učinio.

Roman Polanski

Roman Polanski, Foto: AP/Tanjug

- Ona i njena porodica su patili zbog onoga što sam ja učinio, ali pate i dalje nevezano za mene. Ona već godinama traži da američke vlasti prekinu poteru za mnom. Tužilaštvu je pisala nekoliko puta kako bi objasnila koliku joj traumu donosi taj medijski cirkus. I nitko to ne uzima u obzir - rekao je Polanski.

Podsećamo, Polanski je izbačen je i iz američke Akademije filmskih uimetnosti i neuka, dok ga u Francuskoj brane i vole. Njegov novi film je u tri dana prikazivanja pogledalo više od milion ipo ljudi.

Video: Skarlet Johanson je prećutno podržala seksualnog predatora, a onda uradila nešto još gore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    13. decembar 2019 | 22:21

    A ovde ne komentarišete zato što ga muškarac optužuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA