• 4

Naklon za holivudskog zavodnika! Donirao 15 miliona $ za spas životinja i očuvanje planete

Leonardo Dikaprio izdvojio je pozamašnu sumu novca za zaštitu poslednjih divljih mesta na svetu i za spas ugroženih divljih životinja

  • 4
Italy Film Once Upon A Time...in Hollywood

Leonardo Dikaprio/Foto: Tanjug/AP

Leonardo Dikaprio (45) je donirao 15,6 miliona dolara za spas retkih vrsta životinja i očuvanje životne sredine.

Leonarda Dikaprija znate po ulozi Džeka u filmu "Titanik" ili kao velikog Getzbija, ali ono što možda ne znate je da on godinama odvaja novac za spas životne sredine kroz svoju fondaciju. Fondacija Leonardo Dikaprio dizajnirana je sa idejom da se zaštite poslednja divlja mesta na svetu i spasu ugrožene divlje životinje od izumiranja.

Glumac se posebno zalaže za spas žirafa.

Žirafe u zoo vrtu

Žirafe; Foto: Tanjug/AP

Fondacija je osnovana 1998. godine, kada je glumac imao samo 24 godine. On je zabrinut, jer klimatske promene negativno utiču na biološku raznolikost Zemlje.

Kroz fondaciju koja je prikupila stotine miliona dolara za projekte u više od 40 zemalja i pet okeana, Dikaprio je bio aktivni pristalica i  podržavao je i druge ekološke organizacije poput "Svetskog fonda za divljinu".

Osvojio je velike nagrade za svoje napore u prikupljanju sredstava i donacija. Nedavno je objavljeno da će glumac napraviti još jednu veliku ličnu donaciju - daće 15,6 miliona dolara za programe zaštite i očuvanja životne sredine čiji je cilj borba protiv klimatskih promena.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima