≫ 

Spisak svih poznatih ličnosti koje su do ovog momenta obolele od korona virusa

Zbog ovoga se otkazuju brojna dešavanja u svetu, obustavljeno je snimanje mnogih filmova i serija, kao i sportskih događaja

  • 2
Tomm Henks, Donovan Mičel, Rudi Gobert, Sofi Gregori Trudo Za sada je nekoliko poznatih potvrdilo da je zaraženo korona virusom, Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Broj obolelih od korona virusa povećava se svakodnevno, a među njima su i neke od svetski poznatih ličnosti.

Tom Henks i njegova supruga, Rita Vilson, objavili su da im je korona virus dijagnostikovan u Australiji, gde je Henks snimao film.

Osim njih, još nekoliko javnih ličnosti je objavilo da imaju ovaj virus.

Tom Henks i Rita Vilson

Glumac i njegova žena bili su u Australiji zbog snimanja filma Baza Lurmana, o životu Elvisa Preslija, u kom Tom Henks (63) glumi pukovnika, Toma Parkera. Tada su dobili korona virus, o čemu su odmah obavestili javnost.

- Zdravo, narode. Rita i ja smo ovde, u Australiji. Osećali smo se malo umorno, kao da imamo prehladu i malo nas je bolelo telo. Riti je, s vremena na vreme, bilo hladno. Imala je i slabu groznicu, takođe. Kako bismo uradili ispravnu stvar, kao što je sada potrebno svuda u svetu uraditi, testirali smo se na korona virus i rezultat je bio pozitivan – napisao je Henks na Instagramu.

- Pa, sad, šta da radimo sledeće? Postoje pravila koja moraju da se ispoštuju. Mi, Henksovi, ćemo biti testirani, posmatrani i izolovani onoliko dugo koliko to javno zdravlje i bezbednost zahtevaju. Ništa više od toga, jednostavan pristup, zar ne? Nastavićemo da obaveštavamo svet dalje o svemu. Čuvajte se – dodao je.

“Vorner Bros”, kompanija koja distribuira film, dala je izjavu o ovome, ne spominjući ime Toma Henksa i njegove žene Rite Vilson (63), koji su posetili dve najpopularnije turističke atrakcije u Australiji, pre nego što im je dijagnostikovana bolest.

Tom Henks Tom Henks i Rita Vilson, Foto: Tanjug/AP

- Imamo blisku saradnju sa određenim australijskim zdravstvenim agencijama, kako bismo identifikovali i kontaktirali svakoga ko je, možda, bio u direktnom kontaktu sa tom osobom. Zdravlje i sigurnost članova naše kompanije nam je uvek na prvom mestu i činimo sve kako bismo zaštitili bilo koga ko radi u našoj produkciji, širom sveta. Osoba koja je pozitivna na “Kovid-19”, već dobija adekvatnu negu – rekli su oni.

Rudi Gobert

NBA liga je prekinula sezonu nakon što je centar tima “Juta džez”, Rudi Gober (27), dobio korona virus

Utakmica između timova “Juta džez” i “Oklahoma Siti tander”, koja je trebalo da se odigra u sredu uveče, odložena je nakon što je saopšteno da je centar Jute, Rudi Gober, pozitivan na korona virus. Dvadesetsedmogodišnji sportista, navodno je bio u Oklahoma Sitiju, ali nije bio prisutan u areni u kojoj je utakmica trebalo da se igra.

Rudi Gober Rudi Gober, Foto: Tanjug/AP

Posle ove vesti, igrači oba tima su zadržani u karantinu u “ Česapik enerdži” areni. Igrači Tandera su otišli, ali su igrači Džeza zadržani sve dok rezultati testiranja nisu bili gotovi. Kako su igrači Džeza bili u kontaktu sa drugim igračima NBA timova tokom poslednjih utakmica, 20 odsto NBA igrača je moralo da se suoči sa karantinom.

Nedugo nakon što je utakmica otkazana, NBA je objavio izjavu da će prekinuti sezonu.

U izjavi piše:

- NBA je objavio da su preliminarni rezultati testa na korona virus kod igrača tima “Juta džez” pozitivni. Rezultat testa objavljen je malo pre početka večerašnje utakmice između Juta džeza i Oklahoma Siti tandera  u “Česapik enerdži” areni. Zbog toga je večerašnja utakmica otkazana, a zaraženi igrač nije bio u areni. NBA prekida sve utakmice, do daljnjeg. Iskoristićemo ovu pauzu kako bismo preduzeli sledeće korake tokom pandemije korona virusa.

Nakon što je objavljena Goberova dijagnoza, u ponedeljak se pojavio snimak na kome se vidi kako se sportista ruga merama predstrožnosti protiv korona virusa, trljajući mikrofone na konferenciji za štampu. Njegovi saigrači su, takođe, sugerisali to da je Gober bio “neoprezan u svlačionici” i da je “dodirivao druge igrače i njihove stvari” pre nego što je saznao da je pozitivan na “Kovid-19”.

Donovan Mičel

U četvrtak je iz Juta džeza objavljeno da je i njihov drugi igrač, Donovan Mičel (23), pozitivan na korona virus.

- Kao rezultat jučerašnjeg pozitivnog ishoda na test korona virusa, zdravstveni zvaničnici Oklahome testirali su sve članove “Juta džez” tima, potvrdivši još jedan pozitivan slučaj kod igrača Džeza. Tesno sarađujemo sa Centrom za kontrolu i prevenciju bolesti sa zvaničnicima iz Jute i Oklahome, kao is a NBA-om, kako bismo nadgledali njihovo zdravstveno stanje i preduzeli najbolje korake za napredak – piše u izjavi.

Donovan Mičel Donovan Mičel, Foto: Tanjug/AP

Ovaj dvadesettrogodišnjak je jedini, pored Gobera, koji je bio pozitivan na virus.

Sofi Gregori Trudo

Sofi Gregori Trudo (44), žena kanadskog premijera, Džastina Trudoa (48), pozitivna je na korona virus, ustanovljeno je u četvrtak.

Džastin Trudo se izolovao, nakon što su se kod njegove žene prikazali simptomi virusa u sredu, nakon jednog događaja u Velikoj Britaniji.

Sofi i Džastin Trudo Džastin i Sofi Trudo, Foto: Tanjug/AP

- Iako sam iskusila neprijatne simptome korona virusa, uskoro ću ponovo biti na nogama. Biti u karantinu kod kuće nije ništa u poređenju sa tim šta druge porodice u Kanadi prolaze i u poređenju sa onima koji prolaze kroz dosta ozbiljnije zdravstvene probleme – piše u Sofinoj izjavi.

Paulo Dibala

Fudbaler Juventusa Paulo Dibala (26) potvrdio je da ima korona virus. Ova informacija procurila je još juče, ali je prvobitno rečeno da je u pitanju lažna vest.

Ipak, dan kasnije oglasio se i sam Argentinac, koji je na društvenim mrežama potvrdio da je pozitivan na korona virus.

- Zdravo svima, hteo sam da potvrdim da sam dobro i da sam u izolaciji. Hvala svima na porukama, nadam se da ste dobro. Nije "fejk njuz" - napisao je Dibala na svom profilu na Tviteru.

Paulo Dibala Paulo Dibala, Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, prvobitno je korona virus ustanovljen kod Danijelea Ruganija, koji je presedeo na klupi derbi protiv Intera u Seriji A, koji je odigran bez publike.

Ugrožen je i Kristijano Ronaldo (35), koji je bio u istoj svlačionici sa Dibalom i Ruganijem posle meča. On je odmah posle utakmice otputovao za Madeiru, da poseti svoju majku koja je doživela moždani udar, a nakon što je čuo vesti o Ruganiju, rekao je da se neće vraćati u klub do daljeg i da će biti u kućnom karantinu na Madeiri.

Video: Zvezda Čelsija pozitivna na korona virus, ali tvrdi da se oporavio

(B. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA