Tuge koje su naterale slavne zvezde da usvoje decu: Jednoj je to bila veća želja nego da rodi svoje

Neki od njih su se i prirodnim putem ostvarili kao roditelji, ali su želeli da svoju pažnju i ljubav poklone i onima kojima je potrebna

  • 1
Šarliz Teron sa ćerkom Šarliz Teron sa ćerkom, Foto: Profimedia/Backgrid USA

Statistike kažu da se u SAD svake godine usvoji oko 140.000 dece, piše Bright Side.

Neka od ove srećne dece završe u domovima holivudskih zvezda. Mnoge zvezde se odlučuju za usvajanje  i to ne samo zato što ne mogu da imaju svoju decu, već zato što žele da pruže svoju ljubav onima kojima je potrebna.

Šerliz Teron

Ova glumica, poreklom iz Južne Afrike, je samohrana majka dvoje dece. Najstarijeg, Džeksona, usvojila je 2012. godine, a potom i ćerku, August, 2015. godine. Šerliz je, 2019. godine, otkrila da Džekson odrasta kao transrodna osoba i da ima njenu punu podršku u tome.

- Moj posao, kao roditelja, jeste da im se radujem i da ih volim i budem sigurna u to da imaju sve što im je potrebno kako bi bili ono što žele da budu. Uradiću sve što je u mojoj moći kako bi moja deca imala to pravo i kako bi bila zaštićena -rekla je tada ona.

Ketrin Higl

 
 
 
View this post on Instagram
Spent the weekend with family in Buffalo. Just a two hour drive from our home away from home in Toronto. ITINERARY: Saturday: 1. Wake up no later than 7am to watch the royal wedding with mimosas, bloody Mary’s and scones with clotted cream cause that’s what the English eat! 2. Nap at noon 3. Dress up in our fancy attire for dinner at the Country Club of Buffalo where we pretend we’re attending the royal reception! Sunday: 1.Sneak into Aunt Deb’s candy closet and fill paper lunch bags full of candy. 2. Run around the glorious back yard looking for fairies and building them special homes. 3. Sit in our P.J’s chatting in the living room till noon. 4. Dress up in our fancy attire again for a very special party celebrating Deb and Larry’s granddaughters baptism! 5. Stay up far too late, have one too many ring pops and one too many glasses of champagne. Monday: 1. Recover... Thanks Aunt Deb and Uncle Larry for the most wonderful time! #thoseheavenlydays are long weekends spent with your favorite people! ❤️ #jacadi #proenzaschoulerA post shared by Katherine Heigl (@katherineheigl) on

Glumica iz serije “Uvod u anatomiju” ima dve usvojene ćerke sa svojim mužem, Džošom Kelijem: Nalaju iz Južne Koreje i Adelaidu iz SAD. Ketrin je priznala da je oduvek želela da usvoji dete, jer je više od svega želela da postane majka.

- Moja sestra, Meg, je Korejka, a moji roditelji su je usvojili tri godine nakon mog rođenja. Želela sam da moja porodica liči na onu iz koje sam ja potekla, tako da sam oduvek znala da želim da usvojim jedno dete iz Koreje. Razgovarali smo i o tome da imamo biološku decu, takođe, ali smo se prvo odlučili na usvajanje - rekla je, svojevremeno, glumica.

Par je, kasnije, dobio i biološkog sina - Džošuu.

Vajola Dejvis

Vajola Dejvis je postala majka 2011. godine, kada je usvojila ćerku Dženezis, sa svojim mužem Džulijusom Tenonom.

- Postoji još dosta načina na koje možete postati majka, osim da nosite dete u stomaku. Postoji tako mnogo dece kojima su potrebni roditelji, kao i mnogo nas koje želimo da postanemo majke. Znajte da ćete na ovaj način osetiti majčinstvo u potpunosti - rekla je Vajola kada je usvojila ćerku.

Sandra Bulok

Ova Oskarovka je usvojila svoje prvo dete, sina Luisa, 2011. godine, iz Nju Orleansa. Ona je otkrila da ju je uragan "Katarina" naveo da uradi to.

- "Katarina" se dogodila u Nju Orleansu i nešto mi je govorilo: "Moje dete je tamo". To je bilo čudno - rekla je Bulokova tada.

Sandra Bullock Bulok Sandra Bulok sa usvojenom decom, Foto: Profimedia/Backgrid USA

Sandra je usvojila i ćerku Lajlu 2015. godine i kroz oba procesa prošla je kao samohrana majka.

Mariška Hargitaj

 
 
 
View this post on Instagram
#HappyHalloween #TheDescendantsA post shared by Mariska Hargitay (@therealmariskahargitay) on

Zvezda serije “Red i zakon” i njen muž, Piter Herman, dobili su sina Augusta, pre nego što su se odlučili za usvajanje. Jedno dete nije bilo dovoljno ovom paru, pa su usvojili i ćerku Amaju i sina Endrua 2011. godine.

Hargitajeva je o tome rekla:

- August je želeo braću i sestre, a i Piter i ja smo želeli veliku porodicu jer oboje dolazimo iz takvih porodica. Plus, imali smo i tako mnogo ljubavi koju smo želeli da damo.

Dajan Kiton

Dajan je svojim primerom pokazala da nikada nije kasno za to da se ostvarite u ulozi majke. Slavna glumica je imala skoro 50 godina kada je usvojila ćerku Dekster 1996. godine. Pet godina kasnije, usvojila je i sina Djuka i odgajila ovo dvoje dece kao samohrana majka.

- Majčinstvo me je u potpunosti promenilo. Reč je o najduhovnijem iskustvu koje sam do sada imala – rekla je ona tada.

- To što sam usvojila sina i ćerku u poznijim godinama i sama, imalo je efekat transformacije za mene - dodala je ona nakon izvesnog vremena.

Madona

Madona je usvojila četvoro od svoje šestoro dece i usvojila ih je sa Malavija.

Ona je usvojila sina Dejvida 2006. godine, ćerku Mersi 2009. godine, i bliznakinje Ister i Stelu 2017. godine. U znak zahvalnosti za svoju decu, slavna pevačica je pomogla da se izgradi dečja bolnica na Malaviju i posvetila ju je svojoj ćerki Mersi Džejms.

Madona ima i dvoje biološke dece: ćerku Lurdes sa bivšim dečkom Karlosom Leonom i sina Rokoa, iz braka sa poznatim rediteljem Gajom Ričijem.

Deniz Ričards

 
 
 
View this post on Instagram
Someone doesn't wanna go to sleep....A post shared by Denise Richards (@deniserichards) on

Ričardsova je posvećena mama tri ćerke, od kojih je jedna usvojena. Deniz je svoje prve dve ćerke, Lolu i Sem, dobila sa bivšim mužem, Čarlijem Šinom.

Treću ćerku, Elojz, je usvojila 2011. godine, kada je bila sama. Glumica je prošle godine otkrila da Elojz odrasta sa posebnim potrebama zbog hromozomskog poremećaja.

- Ne znam da li će Elojz ikada pričati kao tipično dete. Ali, kao roditelj uvek želite ono što je najbolje za vašu decu i onda samo to i radite – rekla je Deniz.

Šeron Stoun

 
 
 
View this post on Instagram
#family ❤️A post shared by Sharon Stone (@sharonstone) on

Holivudska glumica je usvojila njeno prvo dete, sina Roana, 2000. godine, nakon što je saznala da je gotovo nemoguće da dobije decu prirodnim putem. Potom je usvojila još dva sina, Lerda i Kinina, 2005. i 2006. godine i odgajala ih kao samohrana majka. Šeron je izjavila to kako je oduvek znala da će usvojiti dete.

- Mislila sam, “Ovo je takav dar od Boga”, “Ovo je tako ispravno”. Uvek sam razmišljala o tome da ću usvojiti. Čak i kada sam bila mlada, gledala sam kako da usvojim dete – rekla je glumica.

Hju Džekman

Hju Džekman i njegova žena, Debora-Li Farnes, odlučili su se za usvajanje nakon što je Debora imala dva pobačaja. Kao rezultat, sada su srećni roditelji dvoje dece: sina Oskara i ćerke Ave.

Džekmen je podelio svoje misli o usvajanju:

- Ne razmišljam o njima kao da su usvojeni, oni su naša deca. Deb i ja verujemo u… Pretpostavljam da to možete nazvati sudbinom. Osećamo da se stvari događaju onako kako je suđeno da se dogode… Usvajanje je divna stvar koju možete uraditi.

Hugh Jackman, Deborra Lee Furness, Oscar Jackman, Ava Jackman Hju Džekman sa porodicom, Foto: Guliver/Paul Hiffmeyer/Disneyland

Džejmi Li Kertis

Glumica i njen muž su odlučili da usvoje dete nakon što su imali teškoća sa začećem nekoliko godina. Danas je Kartisova majka ćerke Eni i sina Tomasa. Džejmi Li je, takođe, podelila svoja osećanja o usvajanju u svojoj knjizi.

- Usvajanje je veoma komplikovan put, ispunjen neverovatno emocionalnim i izazovnim aspektima. U suštini, usvajanje govori o gubicima. To je nešto za šta vam treba dobra podrška svih oko vas – napisala je ona.

Šeril Krou

Slavna pevačica je samohrana majka dvojice dečaka: Levija (rođenog 2007. godine) i Vajata (rođenog 2009. godine). Šeril je rekla kako je sinove usvojila, ne zato što ne može da ima svoju decu, nego zato što je želela da pomogne nekome.

- Volela bih da sam i sama prošla kroz čitavo iskustvo trudnoće… Ali, nemam osećaj da treba da donesem još jedno dete na svet samo kako bih zadovoljila sopstvene potrebe da postanem majka kada postoji toliko mnogo dece u svetu kojima je potrebna mama - rekla je jednom prilikom pevačica.

(B. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    24. mart 2020 | 22:46

    sarliz,hajgl,denis,ston ,krtis kro,pravilni prevodi.ston - ston nije stoun zasto onda young nije joung nego jang

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA