8 gospodarica: One su žene najbogatijih muškaraca planete, ali daleko od toga da tako i izgledaju

Iako su bogati i slavni, milijarderi uz sebe vole da imaju pametne i zgodne supruge. Ovo su najmoćnije supruge bogataša

  • 1
Zene Milionera Foto: Profimedia, Guliver/Alexandra Wyman/Getty Images

Najbogatiji muškarci na svetu uz sebe imaju veoma moćne supruge, koje se bave humanitarnim radom, ali i imaju svoje sopstvene biznise. Ovo su najmoćnije žene biznismena, ali su fizički daleko od toga kako mnogi sigurno zamišljaju da izgledaju.

Nije reč o "lepoticama koje obaraju s nogu" već na prvi pogled, daleko su od seksi zavodnica sa vitkom linijom i anđeoskim licem.

Ali, na svoje načine uspele su da postanu jedne od najmoćnijih žena sveta.

Prisila Čen (35)

Ona je supruga osnivača Fejsbuka, Marka Zukerberga (35). Upoznali su se 2003. godine na Harvardu gde su zajedno studirali. Zukerberg je, po njenim rečima bio dosta stidljiv i štreberski tip, ali da je veza ozbiljna, shvatila je kada joj je rekao "da bi radije bio s njom na sastanku nego davao ispite".

Venčali su se na intimnoj ceremoniji 2012.godine. Prisila je po zanimanju pedijatar, a ozbiljno se bavi humanitarnim radom. Ona i suprug donirali su preko 1,6 milijardi dolara raznim organizacijama koje se bave obrazovanjem i brigom za zdravlje dece širom sveta.

Lauren Pauel Džobs (56)

Udovica Stiva Džobsa je takođe svoj život i zanimanje posvetila ulaganju u obrazovanje mladih, pomoć migrantima i socijalnoj pravdi kao i zaštiti životne okoline. Posebno brine za decu koja iz finansijskih razloga ne mogu da priušte sebi fakultet. Ona i Stiv su se upoznali 1991. godine i zajedno imaju troje dece. Džobs je 2012. preminuo od raka gušterače, a ona je od tada sama.

Lusi Sautvort (40)

Supruga suosnivača Gugla, Lerija Pejdža (47). Doktorirala je na Stenfordu. Jedno vreme je radila sa suprugom u Guglu, ali sada kod kuće brine za njihovo dvoje dece. Iako rado izlazi, a skupocenom venčanju nje i Larija je prisustvovalo 600 gostiju na privatnom ostrvu, o njoj se zapravo ne zna puno. Ali takođe, dosta novaca ulaže u humanitarni rad.

Talula Rajli (34)

Britanska glumica i "s vremena na vreme" žena Ilona Maska (48) je veoma interesantna javnosti. Njih dvoje su se venčavali i rastajali već dva puta. Upoznali su se 2008. godine u Londonu i venčali u Škotskoj dve godine kasnije. Nakon dve godine braka su se rastali, ali ponovno su se venčali 2013. godine. Godinu i po dana kasnije, Mask je ponovo zatražio razvod, ali ga je i povukao. Ipak, 2016. godine razvod je okončan.

On je pre dve nedelje sa kanadskom pevačicom Grajms dobio sina X Æ A-12.

Novopečeni roditelji ovo neobično ime ipak neće moći da upišu u detetov rodni list. Notarska služba iz Los Anđelesa je objasnila da je u saveznoj državi Kaliforniji nezakonito uključivanje simbola i brojeva u imena koja se unose u matičnu knjigu rođenih. Zakon kaže da se u službenoj dokumentaciji mogu pojaviti samo slova abecede, što znači da X Æ A-12 krši takva pravila.

En Vojicicki (46)

Žena još jednog suosnivača Gugla, Sergeja Brina (46). Završila je biologiju i genetiku na Stanfordu. Ima svoju firmu, a jedna od firmi je predsednica Jutjuba. Brak sa Sergejom se završio 2015. godine kada je otkrila da je već dve godine vara s jednom od zaposlenih koleginica u kompaniji.

Fabijana Flosi (44)

Udata je za Bernija Eklstona (89).

Venčali su se 2012. godine i o njoj se ne zna puno. Za sada deluje da su u srećnom braku.

Mekenzi Bezos (50)

Aktivistkinja i spisateljka udata za Džefa Bezosa (56), osnivača "Amazona", "teškog" 131 milijarde dolara. Zalaže se za prava homoseksualnih parova, a napisala je i dve knjige. Venčali su se 1993. i zajedno imaju dvoje dece, a razveli su se prošle godine. To je bio najskuplji razvod u istoriji i Mekenzi je pripalo 35 milijardi dolara.

Suzan Liberman Del

Supruga predsednika kompanije "Dell", jednog od najvećih proizvođača kompjutera na svetu. Predsednica je organizacije koja deci širom sveta slabog imovinskog stanja pomaže u obrazovanju. Par je u braku od 1989., a donirali su zajedno više 650 miliona dolara u humanitarne svrhe.

U galeriji ispod teksta pogledajte fotografije poznatih i moćnih dama. 

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haha

    26. maj 2020 | 18:12

    Ovo "zgodne i pametne" vam pada u vodu.Zele zgodne i glupe da ih ne ocerupaju posle.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA