Fanovi Šona Konerija zahtevaju da se aerodrom u Edinburgu nazove po njihovom "najpoznatijem sinu"

Obožavatelji čuvenog glumca su već pokrenuli peticiju na internetu

  • 0
Sean Connery, Šon Koneri Šon Koneri; Foto: Profimedia/Featureflash Film Archive/Alamy

Škotski glumac i holivudska legenda Šon Koneri (1930-2020) je umro u subotu 31. oktobra 2020. godine u 91. godini života, nakon što je patio od demencije poslednjih nekoliko godina života.

Nakon vesti o njegovoj smrti obožavatelji u njegovom rodnom gradu Edinburgu i širom sveta su pokrenuli peticiju za promenu imena gradskog aerodroma.

Na sajtu "Change" pokrenuta je peticija kada je jedan obožavatelj napisao da bi grad trebalo da oda počast jednom od njegovih "najpoznatijih sinova".

Endru Morton je pozvao vlasnike "Global Infrastructure Partners" da uzmu promenu naziva aerodroma u obzir, pa je rekao:

- Liverpul ima aerodrom pod nazivom "Džon Lenon", Belfast ima aerodrom "Džordž Best", a smrću jednog od najpoznatijih sinova, Edinburg bi trebalo da ima aerodrom "Šon Koneri" - rekao je on.

Supruga gospodina Šona, Mišelin Rokebrun, otkrila je da će zvezda koja je nekada bila nazivana "najveće škotsko nacionalno blago" biti kremirana na Bahamima, gde je i umro.

- Nismo odlučili šta da radimo. O tome ćemo uskoro razgovarati, ali on će biti kremiran na Bahamima, što je i želeo - rekla je ona.

Uprkos tome što nikada nije zaboravio svoje škotske korene, Šon je poslednjih 45 godina svog života proveo boraveći u Nasauu, na Bahamima.

Video: Tužan dan za svetsku kinematografiju: Preminuo Šon Koneri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA