Da je živ, Dejvid Bouvi bi danas proslavio 74. godine: Ovo su nepoznate činjenice o slavnom muzičaru

Slavni muzičar je preminuo dva dana nakon 69. rođendana

  • 1
Dejvid Bouvi, 7. jun 2010. Dejvid Bouvi Foto: Tanjug/AP

Legendarni muzičar Dejvid Bouvi (1947-2016) danas, 8. januara, bi proslavio svoj 74. rođendan da je živ.

Vest o njegovoj smrti 10. januara 2016. godine ostavila je svet u neverici. Preminuo je dva dana nakon 69. rođendana kada je objavio poslednji, 25. album "Blackstar". Godinu i po dana se borio s rakom.

U dugogodišnjoj karijeri se oprobao se u brojnim žanrovima - glam roku, art roku, soulu, hard roku, a nisu nepoznati ni njegovi izleti u dens, elektroniku i pank.

Šta god da je radio, radio je to sa stilom i svemu je dao lični pečat. Od kada je preminuo, njegovi obožavatelji saznali su brojne nepoznate informacije o svom idolu.

Želeo je da njegov pepeo bude prosut na Baliju, brinuo je kako će publika reagovati na njegov album "Blackstar", trebalo je da tumači ulogu Gandalfa u filmu "Gospodar prstenova", svojoj asistentkinji ostavio je 2 miliona dolara, hteo je da ga pamte po frizurama.

Muzičar je preminuo u svom domu, okružen porodicom. Njegov sin, reditelj Dankan Džouns (49) prvi je potvrdio žalosnu vest, a supruga Iman (65) je nedavno u intervjuu za magazin "Harper's Bazaar" progovorila o pevaču.

- Dejvid je svakodnevno u našim srcima i mislima. Znate, on je bio moja prava ljubav...Ćerka me jednom pitala da li bih se ponovno udala - odgovorila sam joj: "Nikad!". Vodili smo lep, običan život. Volela bih da smo imali više zajedničkih godina - rekla je Iman između ostalog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA