Kanje Vest je "težak" neverovatnih 6,6 milijardi dolara: Evo od čega je zaradio čak 50 % prihoda

Vest trenutno ima potpuno vlasništvo i kreativnu kontrolu nad brendom "Yeezy" i prošle godine je potpisao desetogodišnji ugovor o dizajniranju i prodaji odeće pod oznakom "Yeezy Gap"

  • 0
Kanye West, Kanje Vest Kanje Vest; Foto: Tanjug/AP

Bogatstvo američkog repera Kanjea Vesta (43) ove godine se procenjuje na 6,6 milijardi dolara, što je značajan porast u odnosu na iznos iz aprila 2020. koji je tada preneo magazin "Forbs" i koji je iznosio 1,3 milijarde dolara.

Naime, Kanje vodi biznis patika i odeće "Yeezy" koji sada sarađuje sa kompanijama "Adidas AG" i "Gap Inc", a vrednost se procenjuje na između 3,2 milijarde i 4,7 milijardi dolara.

Vrednost nove saradnje brenda "Gap Inc" sa "Yeezy",  i odeće koja bi trebalo da stigne u prodavnice ovog leta, mogla bi da vredi čak 970 miliona dolara od ukupnog iznosa, izvestio je "Bloomberg" pozivajući se na procenu banke.

Poznati reper takođe ima 122 miliona dolara u gotovini i akcijama, 110 miliona dolara od svoje muzike, kao i 1,7 milijardi dolara druge imovine, uključujući i poslovanje sa brendom "SKIMS" koji pripada njegovoj uskoro supruzi Kim Kardašijan (40), koja je u februaru potpisala papire za razvod od repera s kojim ima četvoro dece.

Vest trenutno ima potpuno vlasništvo i kreativnu kontrolu nad brendom "Yeezy" i prošle godine je potpisao desetogodišnji ugovor o dizajniranju i prodaji odeće pod oznakom "Yeezy Gap", prenose strani mediji.

"Yeezy Gap" će praviti odeću za muškarce, žene i decu. Brend isključuje obuću, jer Kanjeovo partnerstvo sa Adidasom traje do 2026. godine. Strani mediji pišu da će nova linija zaraditi 150 miliona dolara od prodaje odeće samo u prvoj godini rada 2022. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA