Kejt Midlton izdala knjigu: “Držite se mirno"

Supruga princa Vilijama se prethodne godine odlučila na ovaj korak

  • 1
Kejt Midlton Kejt Midlton, Foto: Tanjug/AP

Vojvotkinja od Kembridža, Kejt Midlton u nedelju je izdala knjigu foto portreta snimljenih tokom britanskog "lokdauna", za koju je rekla da predstavlja trajan zapis o pandemiji.

Naime, ona je prethodne godine započela projekt s Nacionalnom galerijom portreta, pozivajući ljude da predaju fotografije snimljene tokom prvog britanskog zatvaranja usled pandemije koronavirusa.

Komisija, čija je članica i Kejt, između 31.000 portreta odabrala je njih 100. Pre nego što su se našle u knjizi, fotografije su bile prikazane na digitalnim izložbama i izložbama zajednica.

- Kroz projekat želela sam da iskoristim snagu fotografije radi stvaranja trajnog zapisa onoga što smo svi proživeli, želela sam da dođem do priča pojedinaca i dokumentovati značajne trenutke za porodice i zajednice tokom života u pandemiji - napisala je Kejt u uvodu knjige.

Knjiga pod nazivom “Držite se mirno: Portret naše nacije 2020. godine” bi će dostupna od 7. maja, tačno godinu dana od početka projekta.

Neto prihod će se raspodeliti između Nacionalne galerije portreta i britanske humanitarne organizacije za mentalno zdravlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA