Radnici filma "Rust" navodno znali za neispravnost oružja na setu: Pištolj već 2 puta opalio

Snimatelji i njihovi pomoćnici bili su frustrirani uslovima zbog snimanja niskobudžetnog filma

  • 1
Alek Boldvin

Foto: Profimedia/Mark Sagliocco / Getty images

Troje zaposlenih na snimanju filma "Rust" na kojem je poznati holivudski glumac Alek Boldvin upucao dvoje od kojih je jedna osoba umrla na licu mesta, su za "Los Anđeles tajms" rekli da su posebno bili zabrinuti zbog dva slučajna pražnjenja iz pištolja koja su se desila ranije.

Standarni bezbednosni protokoli u filmskoj industriji, uključujući inspekciju oružja, nisu striktno poštovani, piše "LA tajms" i dodaje da se najmanje jedan kamerman prošlog vikenda požalio menadžeru produkcije na bezbednost u vezi sa oružjem na setu, prenosi Tanjug.

- Nije bilo sastanka o bezbednosti, nije bilo garancije da će se to ponoviti, svi su samo želeli da požure sa snimanjem - rekao je jedan zaposleni.

Jedan od zaposlenih je bio toliko zabrinut da je poslao tekstualnu poruku menadžeru u kojoj je napisao "do sada smo imali slučajnih pražnjenja iz pištolja, ovo je nesigurno".

Nekoliko sati pre nego što se incident dogodio na setu u Novom Meksiku, pola radnika snimateljske ekipe otišlo je sa seta u znak protesta zbog loših uslova rada dodaje "LA tajms".

Snimatelji i njihovi pomoćnici bili su frustrirani uslovima zbog snimanja niskobudžetnog filma uključujući pritužbe na duge sate rada, duga putovanja do seta i kašnjenje plate.

Tragedija se dogodila u četvrtak popodne tokom snimanja, kada je Boldvin upucao dvoje ljudi od kojih je snimateljka Halina Hačins umrla na licu mesta.

Video: Prikazana crkva u kojoj je Alek Boldvin upucao koleginicu: Prvi snimci sa mesta velike tragedije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    24. oktobar 2021 | 11:44

    Šta znači neispravnost, ovo je bila bojeva municija, to nije neispravnost...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA