Pevačica u suzama napustila Ukrajinu: Četiri dana u automobilu, bez hrane, a onda pešaka do granice

Pevačicu Džamalu mnogi znaju kao pobednicu Evrovizije 2016. godine, a iz Kijeva je pobegla krenula sa porodicom i malom decom

  • 4

Ukrajinska pevačica Džemala snimila je svoj put iz okupiranog Kijeva uz vožnju bez hrane koja je trajala četiri dana, smirivanje dece, te na kraju pešačenje u suzama do granice sa Rumunijom.

Naime, Džemala je u Instagram pričama otkrila detalje svog bega, te pre svega pojasnila kako neko vreme nije bila u stanju da se javi, jer nije bilo interneta ili je morala da smiruje decu tokom vrlo duge vožnje.

- U noći 24. februara napustili smo Kijev sa našom decom i proveli gotovo četiri dana u automobilu, bez hrane jer se u stanju šoka niko nije setio da bilo šta ponese. Dva kilometra za četiri sata, to je otprilike brzina kojom smo se kretali - napisala je Džemala uz video.

Pevačicu Džemalu mnogi znaju kao pobednicu Evrovizije 2016. godine, a iz Kijeva je pobegla krenula sa porodicom i malom decom.

- Molim vas, ne dajte im da se bore sa narodom Ukrajine. Molim vas zaustavite rat. Sačuvajte i vašu i našu decu - zavapila je pevačica, a ispričala je da je jedan deo puta morala ići peške.

- Želim da se probudim i da čujem da ovo bio samo film. Prošlo je pet dana otkako je Rusija napala Ukrajinu. Milioni žena i dece napuštaju svoje domove, ostavljajući svoje muževe da brane zemlju. Ukrajina je ogromna, lepa i tako nezavisna. Mislim da je to ključno - napisala je pa dodala:

@jamala_official Правда йде її не перемогти #переможемо #ціна ♬ Ціна правди - Jamala

- Toliko žrtava, ranjenih... Žene su ovih dana rađale u podrumima. Ne razumem ovaj krvavi teror. Verujem u našeg predsednika, našu vojsku, naše hrabre muškarce i žene. Mi ćemo pobediti. Ukrajina se ne može pobediti! Rusijo, nemoj ćutati! Recite da ste humani. Razmislite. Zaustavite ovo ludilo! - zaključila je.

Džemala je snimala sebe i svoju decu na putu. Napisala je "stojim uz Ukrajinu", te progovorila o moralu Ukrajinki i Ukrajinaca u ovim teškim vremenima.

Džemala Printscreen: Instagram/jamalajaaa

Video: Ukrajinska pevačica zavapila: Molim vas, zaustavite rusku agresiju, bombarduju miran narod!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nika

    28. februar 2022 | 16:06

    Zena neupucena. Ne shvata istinu. Boze pomozi

  • Čika Voja

    28. februar 2022 | 16:31

    A zašto ti snajka nisi bila toliko zabrinuta dok je tvoj voljeni predsednik bombardovao Rusku decu na istoku Ukrajine? Jesu li tvoja deca vrednija od dece u Donbasu?

  • Чубурац

    28. februar 2022 | 17:04

    Ништа не каже Донбас, м? Наравно, тамо је Азов убијао Русе, што би њу то дотицало?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA