Amber zadržala novac od suda koji je obećala da će dati u dobrotvorne svrhe: Donaciju platio Ilon Mask

Advokat organizacije ACLU-a, svedočio je na suđenju u četvrtak, rekavši da obećana donacija organizaciji još nije u potpunosti isplaćena

  • 0
Amber Herd, Amber Heard, Elon Musk, Ilon Mask Foto: Tanjug/AP

Milijarder Ilon Mask pokrio je skoro polovinu donacije bivše devojke Džonija Depa, Amber Herd, Američkoj uniji za građanske slobode, nakon što je glumica obećala da će dati višemilionsku nagodbu koju je dobila nakon razvoda u dobrotvorne svrhe.

Naime, porotnici su na suđenju Depa i Amber održanom juče čuli da je glumica do sada platila samo 1,3 miliona dolara od 3,5 miliona koliko je obećala ACLU-u pre skoro šest godina, pri čemu Ilonov novac čini veliki deo.

Milijarder i osnivač Tesle, Ilon Mask, dao je 500.000 dolara grupi za građanska prava u ime Amber nakon što su njih dvoje počeli da se zabavljaju nakon njenog razvoda od Depa, 2016.

Terens Daurti, glavni operativni direktor i glavni advokat organizacije ACLU-a, svedočio je na suđenju u četvrtak, rekavši da obećana donacija organizaciji još nije u potpunosti isplaćena. Rečeno je da je do sada samo ukupno 1,3 miliona dolara platila Herd ili neko u njeno ime.

Od tog novca, Herd je direktno uplatila 350.000 dolara, dok je 100.000 dolara platio Dep, a još 350.000 dolara je uplaćeno iz fonda u Fideliti.

Još jedna uplata od 500.000 dolara uplaćeno je sa računa firme "Vanguard", za koju je Daurti rekao da "veruje da je to fond koji je osnovao Ilon Mask“.

Daurti je rekao da postoji dokument i mejlovi koje su dali advokatima u slučaju u vezi sa novcem.

On je rekao da je organizacija "ACLU" na osnovu mejlova sa Maskom shvatio da će Herdova donacija od 3,5 miliona dolara biti u potpunosti uplaćena u narednih 10 godina.

Podsetimo, Herd je obećala da će polovinu novca dati organizaciji ACLU-u za podršku radu u "borbi protiv nasilja nad ženama", a ostalih 3,5 miliona dolara Dečjoj bolnici u Los Anđelesu.

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA