≫ 

Metju Mekonahi šokiran masakrom u svom rodnom gradu: Apelovao na državu da nešto preduzme

Glumac naziva masovnije pucnjave "epidemijom koju možemo da kontrolišemo"

  • 0
Metju Mekonahi Matthew McConaughey Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Glumac Metju Mekonahi izdao je saopštenje kao odgovor na vest o masovnoj pucnjavi u osnovnoj školi u Uvaldeu.

Glumac je na svojim društvenim mrežama podelio saopštenje i pružio podršku svim ljudima koji su pogođeni ovom tragedijom.

- Kao što svi znate, danas je došlo do još jedne masovne pucnjave, ovog puta u mom rodnom gradu Uvaldeu u Teksasu - započeo je Mekonahi, pa dodao:

- Još jednom smo tragično dokazali da nismo odgovorni za prava koja nam daju naše slobode. Pravi poziv na akciju sada je da se svaki Amerikanac zagleda u ogledalo i zapita se: 'Šta je to što zaista cenimo? Kako da rešimo problem? Koje male žrtve možemo pojedinačno da podnesemo danas, da bismo sutra sačuvali zdraviju i bezbedniju naciju, državu i okolinu?' Ne možemo još jednom izdahnuti, opravdati se i prihvatiti ove tragične stvari kao status kvo".

Iako se Mekonahijeva izjava nije pridružila ponovnom talasu poziva da zakoni o kontroli oružja u SAD budu stroži, glumac naziva masovnije pucnjave "epidemijom koju možemo da kontrolišemo", prenosi Variety.

- Svi znamo da može bolje. Moraju da se preduzmu neke akcije tako da nijedan roditelj ne mora da iskusi ono što su preživeli roditelji u Uvaldeu i drugi pre njih - zaključio je glumac.

Podsetimo, u masakru je poginulo najmanje 19 učenika i dve odrasle osobe, dok je još nekoliko zbrinuto u lokalnim bolnicama zbog povreda zadobijenih tokom incidenta.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey)

Video: Masakr u Teksasu: Osamnaestogodišnjak usmrtio 19 učenika i 2 učitelja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA