≫ 

Instagram sankcionisao repera zbog antisemitske objave: Vest udario na Jevreje

U petak je Američki jeverjski odbor prozvao repera zbog objave na Instagramu

  • 0
Kanye West, Kanje Vest Foto: Profimedia/RICHARD ELLIS/UPI

Instagram je obrisao antisemitsku objavu na profilu repera Kanjea Vesta i ograničio njegovu upotrebu te društvene mreže zbog kršenja pravila, navodi kompanija Meta.

Kao odgovor, Vest se vratio na Tviter kako bi se požalio na Marka Zakenberga.

U petak je Američki jeverjski odbor prozvao repera zbog objave na Instagramu u kojoj je insinuirao da repera Paf Dedija, kontrolišu Jevreji.

Vestova objava sastojala se od snimaka zaslona njegovog razgovora s Dedijem o kontroverznim majicama s natpisom "White Lives Matter" koje je predstavio na reviji u Parizu.

Dedi je u četvrtak progovorio i kritikovao majice i poručio ljudima da ih ne kupuju i ne nose.

Dan kasnije Kanje je počeo da objavljuje snimke svojih tekstualnih poruka koje je razmenjivao s Didijem, koji je želeo da se nađu kako bi porazgovarao o problemu.

Kanje nije blagonaklono prihvatio njegov predlog te je rekao da su Jevreji rekli Didiju da ga nazove, aludirajući na to da ga kontrolišu.

Nakon što ga je kompanija Meta suspendovala, Kanje je na Tviteru objavio fotografiju kačketa na kojem je pisalo 2024, što mu je prva objava na toj platformi u gotovo dve godine.

Nakon prve objave reper je objavio fotografiju s direktorom kompanije Meta, Markom Zakenbergom, optužujući ga da ga je izbacio s Instagrama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA