≫ 

Vajnstajnu počelo suđenje u Los Anđelesu: Mogao bi biti osuđen na više od 100 dodatnih godina zatvora

Optužbe protiv Harvija počele su 2017.

  • 1
Harvey Weinstein, Harvi Vajnstajn, Vajnstin Foto: Tanjug/AP

Juče je u Los Anđelesu počelo suđenje holivudskom filmskom mogulu Harviju Vajnstajnu, a očekuje se da će za vreme dvomesečnog procesa svedočiti pet navodnih žrtava.

Sedamdesetgodišnji producent već služi 23 godišnju zatvorsku kaznu u Njujorku nakon što je osuđen za niz seksualnih kaznenih dela, prenosi Hina.

Sad se suočava s još 11 optužbi, uključujući prisilni seksualni odnos, silovanje i prisilni oralni seks sa ženama u hotelima u Beverli Hilsu i Los Anđelesu između 2004. i 2013.

Bude li osuđen, Vajnstajn, koji se izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice, mogao bi biti osuđen na više od 100 dodatnih godina iza rešetaka.

Optužbe protiv Harvija počele su 2017.

Vajnstajn, koji je u invalidskim kolicima, na sudu se pojavio odeven u tamnoplavo odelo sa svetloplavom kravatom. Potencijalno dugotrajan izbor porote počeo je u ponedjeljak, a nadzire ga sudija Lisa Lenč.

Iako je pokušao da ospori sudsku odluku, te uložio žalbu nakon izricanja presude, sud je istu odbacio.

Takođe, su ga posebno optužili britanski tužitelji za nepristojan napad na ženu u Londonu 1996. Vajnstajn je za uznemiravanje i napastovanje ukupno optužilo 90 žena, uključujući Anđelinu Džoli, Gvinet Paltrou i Selma Hajek.

Harvey Weinstein, Harvi Vajnstajn, Vajnstin Foto: Tanjug/AP

"The Los Angeles Times" u petak je citirao njegovog advokata Marka Verksmana da će svedočiti poznate osobe.

- Neke od tih žrtava ljudi će prepoznati. Neke od tih žena, viđali ste ih u filmovima, neke su u reklamnim kampanjama, neke su uspešne glumice ili modeli - rekao je Verksman a navodi list.

Vajnstajn kaže da su njegovi seksualni susreti bili sporazumni.

"The Times" piše da je jedna od pet tužiteljki, a sve će biti formalno poznate kao "Jane Doe" - Dženifer Sibl Nusem, supruga kalifornijskog guvernera Gavina Nusema.

Harvey Weinstein, Harvi Vajnstajn, Vajnstin Foto: Tanjug/AP

- Poput mnogih drugih žena, moju je klijentkinju seksualno napastovao Vajnstajn na navodnom poslovnom sastanku koji se pokazao zamkom - rekla je advokatica Elizabeth Fogan za list.

Video: Ben Aflek na stubu srama nakon presude Harviju Vajnstajnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA