Zvezda "Harija Potera" bežao iz rehabilitacionog centra: Tom Felton je imao buran život

- Pun besa zbog onoga što mi se dogodilo, zbog situacije u kojoj sam se našao. Vikao sam, punim plućima, na nebo i okean - otkrio je glumac u svojim memoarima

  • 1
Tom Felton Foto: Profimedia/BRJ / Backgrid USA

Zvezda filma "Hari Poter", Tom Felton poznatiji kao Drako Malfoj, u svojim memoarima opisao je kako se osećao nakon što je pobegao iz rehabilitacionog centra u Malibuu.

- Odjednom, frustracija je izbila iz mene - piše on u svojim novim memoarima "Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growving Up a Wizard", a koji su objavljeni u utorak.

- Bio sam, sada shvatam, potpuno trezan prvi put u mnogo godina i imao sam neodoljiv osećaj jasnoće i besa. Počeo sam da vrištim na Boga, na nebo, na sve i ni na koga, pun besa zbog onoga što mi se dogodilo, zbog situacije u kojoj sam se našao. Vikao sam, punim plućima, na nebo i okean. Vikao sam dok nisam sve to ispustio, i nisam mogao više da vičem.

Engleski glumac, koji je igrao Draka Malfoja u filmovima o Poteru, piše kako je te noći upoznao "tri kralja" koji su mu pomogli da se spase.

Prvi je bio službenik na benzinskoj pumpi koji mu je dao vodu i 20 dolara, drugi vozač Ubera koji ga je odvezao u Holivud, i konačno, šanker iz svog redovnog utočišta koji mu je dao mesto za boravak i rame za plakanje.

Manje od 24 sata pre toga, Felton je ušao u kancelariju svog menadžera da razgovara o ponudi filma - samo da bi otkrio da je zapravo ušao u intervenciju.

Pročitana su pisma, uključujući i jedno od Feltonove devojke, glumice Džejd Olivije, ali ono koje ga je ganulo dolazilo je od osobe koju je najmanje poznavao.

- Moj advokat, koga sam jedva nekada sreo licem u lice, govorio je tiho i iskreno - piše on i dodaje:

- "Tome", rekao je, "ne poznajem te dobro, ali deluješ kao fin momak. Sve što želim da ti kažem je da je ovo sedamnaesta intervencija na kojoj sam bio u karijeri. Jedanaest ih je sada mrtvo. Nemoj biti dvanaesti".

Felton se preselio u Holivud u potrazi za poslom i brzo je uronio u čari, ali i opojnu atmosferu, uključujući besplatnu dizajnersku garderobu i pozajmljene luksuzne automobile.

- Moj svet je postao jedan od ludih prilika, razrađenih noćnih provoda. Uživao sam. Džejd je uživala - piše on, napominjući da je gotovo nemoguće da se sve to ne promeni.

- Neko vreme je bilo jako zabavno. Ali samo na neko vreme. Sjaj je ubrzo počeo da tamni. Nikad nisam znao da želim ovakav život. I kako je vreme prolazilo, tiho mi se ukazala neprijatna istina: nisam je želeo... Bio sam u srećnoj i privilegovanoj poziciji. Ali bilo je nešto neautentično u životu koji sam vodio.

Nedostajao mu je stari život, da ima razgovore sa običnim ljudima, "sa autentičnim ljudima koji nisu znali ko sam ja i koje nije bilo briga. Nedostajala mi je moja mama".

Felton je sve češće pio, pa tako nije mogao da zamisli dan bez alkohola.

- Na poslu bih se pojavio nespreman, nisam bio kao prodesionalac. Alkohol, međutim, nije bio problem, bio je simptom.

Tada je drugi put otišao na rehabilitaciju, u drugi centar, ali je odatle izbačen nakon što je završio u devojačkoj sobi.

- U nekoliko navrata, terapeuti su me uhvatili kako se družim sa mladom ženom iza zgrade, pog izgovorom da idemo da izbacimo smeće. Jedne večeri sam počinio kardinalni greh ušunjavši se u kuću devojaka i u njenu sobu.  Iskreno, nisam imao ništa posebno podlo na umu. Bila je tiha za večerom i želeo sam da se uverim da je dobro - napisao je on.

Iako glumac nije završio program rehabilitacije, počleo je da volontira.

Takođe je sklopio prijateljstvo sa Gregom Cipsom, glumcem, veganom i aktivistom, kod koga je proveo nekoliko meseci na prostirci za jogu.

- To vreme je zaista reprogramiralo ko sam ja kao osoba - piše Felton.

Video: U ovom hotelu bi se i Hari Poter krio od dementora: Toliko je star, oronuo i prelep

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M-78

    19. oktobar 2022 | 12:33

    Ispada da su sve poznate ličnosti žešće dijagnoze...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA