Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je Endi Kaufman živ?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Priča počinje na devetoj dodeli nagrada Endi Kaufman, koja je održana u njujorškom Gotham Comedi Clubu

  • 0
Andy Kaufman Foto: Paramount Collection / Everett / Profimedia

Zahvaljujući svom potpuno bizarnom, ali potpuno transformativnom karakteru i sklonosti ka izvlačenju velikih šala, Endi Kaufman je upravo ona vrsta osobe od koje biste očekivali da lažira sopstvenu smrt - i kao rezultat toga je bio predmet mnogih teorija zavere ikada od njegovog prijavljivanja smrti 1984.

Priča počinje na devetoj dodeli nagrada Endi Kaufman, koja je održana u njujorškom Gotham Comedi Clubu. Dok je bio na sceni, Majkl Kaufman, Endijev brat, počeo je da priča o nasleđu svog brata i sestre, a zatim je otkrio da zapravo ne zna da li je Endi živ ili mrtav.

Zatim je ispričao priču o tome kako je 1984. prolazio kroz stvari svog brata i otkrio esej koji je napisao Endi o tome kako će lažirati sopstvenu smrt. U članku je pisalo da će se na kraju ponovo pojaviti na Badnje veče 1999. u određenom restoranu, a kada je došao taj datum, Majkl je otišao na mesto da sazna istinu. Dok se Endi nije pojavio, te noći je dobio pismo od stranca za koje se ispostavilo da je pismo upućeno njemu od Endija.

U pismu je legenda komedije objasnio kako je želeo da ima normalan život i da je "upoznao i zaljubio se u ženu i imao ćerku, i da nije želeo da Majkl ili bilo ko, bilo šta kaže dok su oni sami otac je još bio živ".

Endijev i Majklov otac, Stenli, umro je prošlog leta, a Majkl je rekao publici u Gotam komedi klubu da je mesec dana nakon gubitka dobio poziv od mlade žene koja mu je preko telefona rekla da je Endi živ i da je zapravo sve posmatrao na dodeli nagrada Andi Kaufman "izdaleka" i bio je veoma ponosan na događaj. Majkl je potom pitao publiku da li je ta mlada žena u publici, a onda je 24-godišnja žena ustala sa zadnje strane i otišla do bine.

Izveštaj o stripu "The Comic's Comic", koji je napisao pisac po imenu Šon L. Makarti, ne pominje tačno kako je ova mlada žena bila povezana sa Endijem, ali je Kili Dvajer, finalistkinja nagrada Endi Kaufman koja je bila tamo te noći, rekla u objava na Fejsbuku da je tajanstveni gost "ćerka Endija Kaufmana".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA