≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pevačica je zvanično postala milijarderka: Jedina je koja je svoje bogatstvo stekla samo zahvaljujući muzici

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bloomberg" je utvrdio da je Tejlor jedna od retkih izvođačica koja je dosegla status milijarderke samo na temelju svoje muzike i koncerata

  • 0
Taylor Swift, Tejlor Svift Foto: Tanjug/AP/George Walker IV

Tejlor Svift je postigla još jedan veliki uspeh u svojoj bogatoj karijeri - postala je milijarderka.

Izdavačka kuća, koja vodi Bloomberg Billionaires Index, utvrdila je da njena ukupna neto vrednost sada iznosi 1.1 milijardu dolara, zahvaljujući rekordnoj turneji Eras, koja je ovog leta pomogla u jačanju američkog gospodarstva.

"Bloomberg" je utvrdio da je Tejlor jedna od retkih izvođačica koja je dosegla status milijarderke samo na temelju svoje muzike i koncerata.

Kris Lejden, direktor marketinga u SeatGeeku, ranije je rekao za CNN da "turneja Eras Tejlor Svift ponovno ispisuje knjigu o ekonomiji zabave".

- Ona nije samo izvođačica - ona je ekonomski fenomen - rekao je Lejden.

Tejlor je, osim stadionima, dominirala i bioskopskim dvoranama. Prvog vikenda premijere, njenog koncertni film "Tejlor Svift: The Eras Tour" zaradio je oko 96 miliona dolara na balagajnama u Sjedinjenim Državama i Kanadi, što ga čini najprofitabilnijim koncertnim filmom na domaćem tržištu u premijernom vikendu, piše AMC.

Turneja Eras mogla bi zaraditi 2,2 milijarde dolara samo od prodaje ulaznica u Severnoj Americi, prema podacima istraživanja iz avgusta koje je istraživačka kompanija "QuestionPro" dostavila CNN-u. Taj iznos predstavlja prodaju ulaznica za dosadašnje koncerte u SAD-u, kao i za drugi deo severnoameričke turneje koja se nastavlja sledeće godine, što bi je učinilo turnejom s najvećom zaradom ikada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA