Jedna zemlja - jedan tim: Pesma Tijane Rajković koja je osvojila Đokoviće i celu Srbiju (NOVO)

Mlada pevačica otkriva kako je, zahvaljujući Srđanu Đokoviću njena pesma postala nezvanična sportska himna Đokovića

  • 0

Postoji bezbroj dobrih pesama. Samo retke dobiju tu privilegiju da ih neko nekada i snimi, uglazbi, otpeva... Najveći broj ostane zauvek samo u nama i ljudima oko nas. Pesma "Jedna zemlja - jedan tim" i njen autor Tijana Rajković imali su tu sreću da ih čuju Srđan, a potom i Novak Đoković i onda je dobila i svoj muzički život.

Poslušajte je kako zvuči u Love&Live studiju Telegraf musica!

Tijana Rajković otkrila je kako je uopšte došlo do toga da njeno autorsko delo oživi: - Radeći na mom projektu „Poruke za Budućnost“ čiji je cilj da naše znamenite ličnosti ostave svoju poruku sadašnjim i budućim generacijama, napravila sam i intervju sa Srđanom Đokovićem, kaže Tijana za Telegraf, i dodaje:

- Razgovor koji smo vodili bi na svakoga ko u svome srcu nosi svoju zemlju ostavio ogroman utisak. Jedna od Srđanovih rečenica koje su ostale da odzvanjaju u mojoj glavi je bila upravo ta – da je poslednji momenat da se ujedinimo kao narod i da ćemo nestati ukoliko to ne uradimo. Koju nedelju kasnije Novak je ušao u 311 nedelju na svetskom teniskom vrhu, a ja sam još uvek razmišljala o razgovoru koji sam vodila sa njegovim ocem. Inspirisana prvenstveno tim intervjuom, a u isto vreme i pod utiskom Novakovog istorijskog uspeha, napisala sam tekst pesme „Jedna zemlja – jedan tim“. Čitajući je Srđanu, u društvu njegovih prijatelja i moga oca, Noletov otac je rekao da ovo ne sme ostati samo poezija, već da mora da se peva. Sa nama je u tom momentu sedeo i Zoran Jagodić Rule koji je istog dana napisao muziku na moj tekst., a ubrzo nakon toga Nino Ademović je uradio aranžman. Pesma je prvi put zvanično puštena na Srbija Openu, a prvi put uživo otpevana pred porodicom Đoković, kaže Tijana Rajković, koja je pored ove u našem studiju otpevala još dva hita.

Srđan, Novak Đoković Printskrin: B92, Foto: Tanjug/AP

Iako nije nameravala da joj muzika bude osnovni životni poziv, Tijana priznaje da je prijatno iznenađena brojnim pozitivnim reakcijama na njen muzički debi:

- Moj fokus je godinama unazad na kulturi i njenom podsticanju i razvitku. Završila sam novinarstvo i trenutno završavam master studije za kulturologa. Muzikom se nikad nisam bavila profesionalno, ali ona je uvek bila najbitniji deo mene. Bila sam deo hora i solista „Abraševića“, a kasnije hora „Kraljica Marija“. Svoje dvanaestogodišnje iskustvo u fotografiji i organizaciji izložbi i manifestacija stekla sam u porodičnom studiju „Kaktus“. Dobitnica sam Zlatne značke za doprinos kulturi Srbije i počasni sam član japansko-srpskog društva u Tokiju, zaključuje pretalentovana Tijana Rajković.

Love and live Tijana Rajković Foto: Telegraf

Zapratite Youtube kanal Telegraf music , uživajte i uskoro očekujte nove i stare velike hitove i nove vrhunske muzičare i pevače. Samo uživo. Samo akustično. Samo jako i dobro. Jer muzika je ljubav - Love&Live!

NAPOMENA: Poštujte autorska prava, poštujte izvođače i izdavače, kupujte legalna muzička izdanja. Love&Live realizuje se uz podršku OFPS-a, SOKOJ-a i Unije diskografa Srbije.

Telegraf music

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA