≫ 

Vera Ivković uz svirku Radojke Živković: Ništa suvišno, sve je potaman (PLEJLISTA)

 ≫ 

Uz Radojkinu umilnu svirku došli su do izražaja svi Verini kvaliteti - prelepa boja glasa, tako slatko a tehnički besprekorno pevanje, lakoća i mera u interpretaciji, neponovljivo nijansiranje

Komentari

  • Dragan

    14. septembar 2020 | 16:00

    Vera Ivkovic i Radojka Zivkovic bile divan spoj. Vera uvek nasmejana i beskarjno lepo pevala. Snimaila je dosta ploca cak imala i zlatnu plocu, Muz mi pije al se krije. I pored toga, o njoj se vrlo malo znalo. I ako je malo vremena provela u ansamblu Djerdan (zbog malog deteta) mislim da je i njoj Djerdan bio odskocna daska. Tada je tek pocelo da se pise o njoj. Djerdan je imao i po tri koncerta na dan tako da je vizualno imala dosta prilike da je publika upozna bolje. Andjelki Govedarovic Djerdan je dosta doprineo za godinu dana koliko je provela u grupi. Sa Djerdanom je snimila, Veli meni moj komsija steva, i imala dosta prilike da je izreklamira u Djerdanu. Ona je ovu pesmu kasnije presnimila sa tamburasima, koji su divni muzicari, ali ova pesma je nesto izgubila u tome. Posta su Vera Ivkovic i Andjelka Govedarovic sa Mirom na celu, bile u provoj postavi ansambla jedina pocetnica bila je Gordana Lazarevic koja kaze da je kod Mire, u Djerdanu, prvi put nastupila profestionalo u svojoj karijeri.

  • Boža zemunac

    8. septembar 2020 | 10:10

    Vera Ivković je bila prava dama sa lepim i prefinjenim glasom. Lepa žena sa finim manirima i kulturom.Pevala je toplo I nežno iz srca i duše. Pevali smo zajedno i nastupali na raznim koncertima. Jednom prilikom na koncertu u Surčinu u Domu kulture na sred bine se popela moja tetka i poklonila mi brdo cveća. Ja sam to cveće odmah prosledio Veri Ivković uz njeno oduševljenje. U znak zahvalnosti zahvalila mi se i poljubila me u obraz. Njene pesme su lepe, a ja sam najviše voleo " Đuvegije, gde ste da ste" , " Ej, šta ću nane "..... Vera laka ti crna zemlja i pevaj sa Anđelima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA