≫ 

Atanasije Savić, legendarni tekstopisac: "Zlodelo je, kažu, što ličim na sebe" (PLEJLISTA)

 ≫ 

Atanasije Savić živi za poeziju i živi od poezije. Poštuju ga i mlađi muzičari

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • DervenD

    21. jul 2021 | 20:15

    E,sad kome veca slava:Tomi ili Tasi?Verujem Tomi.Iskreno mislim mogi nisu ni culi za Atanasija Tasu Savica.Najcesce, slava pripada pevacu.Nenadmasni festival "Iliza" nikog nije zaboravila:tekstopisca,kompozitora,izvodjaca,aranzera,publiku...Ima slucajeva gde s cesto pravi autori kriju.Recimo,da dugo godina je pok.Novica Zdravkovic cutao i krio se,ili tako on kaze,iza mnogih Tominih pesama(Prokleta nedelja,Ispod palme...),da nebi ugrozio slavu bratu.Ako me secanje dobro sluzi,za pesmu Tamburasi,tamburasi Toma je sedamdesetih pominjao i M.Ba(j)raktarevica iz V.Plane,tekstopisca pesme "Skini prsten s desne ruke",po nekima i Tozovceve "Mirjane"( odgovor jednom komentatoru:autor Sabanove pesme nije Milić Barjaktarević iz Kragujevca,radnik Crvene Zastave ,vec pomenuti Mile Ba(j)rjaktarevic,nastavnik muzicke kulture, u V.P.,zvani Mile Tabarka.Mnogi misle da je skoro sve Tomine pesme napisao i komponovao Toma,zaboravljajuci na Kemala Montena,Blagoja Kosanina,Acu Koraca,Selvera Pasica...A sta mislite ko je tekstopisac pesme "Dotako sam dno zivota"?Tragam za mojom izgubljenom knjigom(ili sam je izgubio,ili ne znam kome sam je pozajmio "Antologija Srpske boemstine",mislim da je izdavac "Masuka""iz Velike Plane.Odprilike knjiga je imala takav naslov.Pouzdano u toj knjizi se pominje naslov doticne pesme "Dotako sam dno zivota",koja jos nije bila snimljena.U najmanju ruku naslov je pozajmljen iz te knjige,za ostali tekst nista ne mogu da tvrdim.

  • Boža zemunac

    15. septembar 2020 | 09:01

    Atanasije Savić bogomdan gromada od pesnika. Bravo. Živ bio i Bog te čuvao. Želim ti da napišeš još puno, puno lepih pesama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA