≫ 

Mira Vasiljević, preteča etno pevanja: "U svakom gradu imam poneko dete koje je pevalo u Đerdanu"

 ≫ 

Legendarna Mira "Đerdanka" preminula je na današnji dan, 23. marta 2019

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Dane

    28. mart 2021 | 16:08

    Mira bi ove godine obelzeila 60 godina svoga rada od kada je postala solista radio Beograda gde je pred jednim Carevcem, Maksom Popovom i Bokijem Milosevicem polozila audiciju 1961. Kao solista radio Beograda snimala je dosta pa su tako nastale pesme i njene intrepretacije pesama, Oj, devojko Smedereko, Oj, javore, javore, Cula jesam dragane, Koliko je duga zima bila, Ej cula jesam moj se dragi zeni. Bilo bi lepo cuti sve te pesme na trodupli CD Zapisano u vremenu PGP RTS-a. Mira je to zasluzila.

  • Zoran

    28. mart 2021 | 16:02

    Hvala sto se setile Mire Vasiljevic, nase velike istaknute umetnice. Mnogo je zaduzila nasu estradu i kulturu svojim radom i talentom. Bila je perfekcionista u svemu sto je radila. Pocev od samog pevanja, i svaku odpevanu pesmu dovodila do perfekcije bilo da je pevala izvorne, vita jela do neba, bolna lezi andjelija mlada, ko't pokida sa grla djerane, starogradkse, ti bi heto pesmom da ti kazem, cija je ono zvezda, imam jednu zelju, tisina nema vlada svud, ili novokomponovane, zivot pise, uspomene, boljem dragi, boljujem, jedinica, nemoj da me kunes, vreme nema miljenika, sumdije u jesnje dane, moj dragane, zri, zri tamnjanika, sini munjo, godine su prolazile.... A njen Djerdan gde je formirla jedna iskljucivo zenski ansambl sa celevecernji program. Hvala joj i vecna slava.

  • Danilo

    26. mart 2021 | 15:39

    Mira Vasiljevic nikad nije jurila pare i pevala po kafanama, vasarima, svadbama i tako se nije obogatila, ali je zato imala bogatu karijeru i veliki broj postovalaca. Medju njim i Desanka Maksimovic i tako kada je slusala Miru na jednom koncertu prisla Miri i rekla, "Sunce moje ti si za olimpiju". Mira je imala i klub sojim obozavalaca koji je vodila tada mlada devojka Snezana iz Cacka. Imala je i velikog obozovalaca koji je ziveo preko bare i imao sve njene ploce, i album sve stoje pisalo o njoj u stampi. Zbog njene, pesme, Oj, selene cak je i slen posadio u basti. PGP RTS, njen maticna kuca bi trebala da izada trodupli CD ove velike umetnice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA