≫ 

Nije mnogo lajkovana, a vole je milioni: Pola veka pesme "Tamo kod najdaljih brda"

 ≫ 

- Pesma je rođena na tom našem toplom i siromašnom Jugu, najtoplijem po duši - priča za Muzičku apoteku Novica Kostić, oficir i pesnik, pisac pesme "Tamo kod najdaljih brda"

Komentari

  • Zoki

    3. april 2022 | 18:08

    Kuća je moja stara plavi sr oblak nad njom vije.Tamo cvetaju ruže,tamo je moj topli dom,tamo je majka stara nada se povratku mom.Idu mi suze🥲🥲🥲🥲

  • Boža zemunac

    3. april 2022 | 09:41

    E Gorane, hvala za još jednu divnu priču. Mnogi ne znaju kako je nekada bilo. Ja sam odrastao u Zemunu gradu u maloj kući sa velikim dvorištem i još većom baštom. U bašti je bilo grožđa, višanja, trešanja, kajsija, paradajza.....Po ceo dan smo igrali fudbal, pa kad ogladnimo odemo u bilo koje dvorište gde nas dočeka nečija majka ili baka i svima namaže parče hleba sa mašću i šećerom ili nekim džemom. Igrali smo se kauboja i indijanaca, svi smo imali trešnje u bašti. A nama je bilo interesantnije da ih " krademo " u tuđoj bašti. I još im odvežemo psa koji je bio vezan za drvo trešnje i zavežemo za drugo drvo.Slavili smo Božić, Vaskrs, Slavu, rođendane... Doduše kada smo iznosili ofarbana jaja na ulicu da se " tucamo " i kada bi nas neko pitao ko je farbao jaja, svi smo govorili da je jaja farbala baba.Ha ha ha, zna se i zašto. Jer, bilo je takvo vreme.Ovo je samo delić lepog vremena kojeg sam se setio. Ima još mnogo toga lepog da se kaže. O tome, drugi put. Zato ove lepe pesme i opstaju, i uvek će se slušati uz vince i rakijicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA