≫ 

Rade Bajić, pevački unikat Dragiše Nedovića i nesuđeni prvi pevač pesme "U lijepom gradu Višegradu"

 ≫ 

Rade Bajić je jedan od retkih pevača koji je bio svedok Nedovićevih bolnih putešestvija i omalovažavanja od strane tadašnjeg režima

Komentari

  • zoki

    17. januar 2023 | 03:24

    Rade Bajic je bio veliki gospodin i miljenik zenskih srca. Pevao je iz srca i imao bogat repertoar. Pored svojih pesama izvodio je i hitove koji su bili u trendu. Hvala mu sve pesme koje nam je ostavio i neka pociva u miru. Predpostavljam da je sahranjen u Kragujevcu.

  • Rajko

    27. jun 2022 | 19:49

    Hvala za ovaj divan tekst o Radetu Bajicu. Divan pevac i divne pesme nam je ostavio. 70/71 imao je vrlo slusanu pesmu, Bese jedna divna zena. Tih godina je nastupao u hotell "Kragujevac" u Kragujevcu sa puno gostiju koji su uzivali u njegovoj pesme. Na repertoaru je izvodio popularne pesme tog vremena: Pijem da je zaboravim od Hasima Kucuka Hokija, Sve draga sve al' rastanak nikad ne i Sini munjo od Mire Vasiljevic. Inace Mira i Hoki su bili ekskluzivci Beogradske estrade i gostovali zajedno na mnogim komcertima bise Jugoslavije. Bio je divan pevac i vrlo skroman covek. Neka mu laka crna zemlj i hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA