Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika DervenD
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • DervenD

    16. januar 2024 | 17:58

    Poslusajte samo milozvucnu svirku Tomice i Ganeta kod pesme "Hej drugov,do veceras dovidjenja" u izvodjenju Bozidara Cadje Vasiljevica(kombinacija Slobodana Bobana Ilica i Radise Markovica).Sve uradjeno perfektno:tekst Miodraga Z. Ilica,primer komponovanja kako se tekst prati odgovarajucom muzikom,milozvucno sviranje i pevanje ,a sve ovo tiho odradjeno za ludovanje i lumpovanje.Koliko sam puta samo prezivljavao ovo u Gradskoj pivnici,u izvodjenju uzivo ovih autora.Pesma jos nije bila na ploci,a Cadja bio kafanski pevac na glasu,jedan od najboljih u Beogradu.

  • DervenD

    15. januar 2024 | 17:11

    Sa nestrpljenjem smo cekali Sabor studia B,pogotovo ponedeljak,biramo 10 "najlepsih" pesama.Pocne Ilindensko kolo,a onda maestralni,bog da mu dusu prosti,Aca Kostic najavljuje gosta.Nisam imao srece da budem njegov gost,razboleo se,bese to osamdeseta.Sve sto je Tomica odsvirao ima nemerljivu vrednost,a bogami i nemerljivu lepotu.Nema mesta u Planjanskom,Lapovackom,Krnjevackom...kraju gde Tomica nije svirao veselja. Da ispricam i jednu anegdotu.Prepiru se Sofra i jedan harmonikas iz Krnjeva.Sofra kaze da je Kraljevo centar harmonike(stvarno ko nije cuo za Cigu,Novicu,Zorana Pejkovica...).Harmonikas iz Krnjeva kaze:"Znas li Sofro gde je centar harmonike?Uzmes sestar ,otvoris ga 25 kilometra,zabodes ga u centru Krnjeva i napravis krug"(Mija,Mirko Kodic,Kemis,a pre svih Tomica sto se tice svirke,Aca..r.).Stvarno nema sumadije bez Tomice,Dragana Aleksica,Toke,Tineta...Srecan je onaj narod ko ima Kraljevo,Krnjevo,Kragujevac,Cacak...

  • Boža zemunac

    19. mart 2023 | 08:01

    Tomicu sam davno upoznao preko njegovih roditelja. Naime, radio sam sa njegovim roditeljima u Narodnom muzeju u Beogradu. Na žalost sem dva tri susreta, nije došlo više do saradnje, jer je mene tada više interesovalo pevanje po kafanama.Tomica Miljić je bio više nego odličan harmonikaš, pravi umetnik svog zanata i dobar čovek. Legendo laka ti crna zemlja i neka te anđeli čuvaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA