≫ 

NEZABORAVNI HITOVI ZA VELIKANA: Koncert u čast Laze Ristovskog pamtiće se godinama (FOTO) (VIDEO)

U čast legendarnog muzičara nastupali su "Neverne bebe", Ogi Radivojević, Bilja Krstić, Goran Bregović, Alen Islamović, Kiki i "Piloti", Saša Lokner, Džoni Ranković i mnogi drugi

  • 1

Spektakularni koncert pod nazivom "Iza horizonta", koji je priređen u čast legendarnog aranžera, producenta, kantautora i klavijaturiste Laze Ristovskog, održan u "Sava centru" pred nešto više od 2,500 ljudi i trajao preko tri sata.

IZA HORIZONTA: Domaće zvezde u čast legende Laze Ristovskog u krcatom Sava centru (FOTO) (VIDEO)

Nastup je otvoren Lazinom čuvenom kompozicijom "Iza horizonta", pri čemu je ovo muzičko remek-delo, koje je izvedeno od strane sjajnog sastava "Gis maj es", propraćeno kratki filmom.

Nakon toga, na scenu su izašli Lazini unuci. Oni su zahvalili mnogobrojnoj publici što prisustvuje koncertu, a onda su najavili prvog izvođača koji je nastupio u čast legendarnog klavijaturiste. To je bio Kepa iz grupe "Smak" ( u ovom bendu nekada je Laza Ristovksi uspešno svirao, prim.aut).

Posle toga, uživali su bravurama basiste "Smaka" Zorana Milanovića, kao i muzičara Vasila Hadžimanova. Na redu je usledio nastup "YU grupe", a Dragi i Žika Jelić, kao i ostali članovi ovog benda izveli su svoje poznate hitove.

Printskrin: Telegraf Printskrin: Telegraf

Impresivan je bio i nastup "Nevernih beba". Milan Đurđević i ostali članovi ove grupe izveli su za Lazu njihov hit "Priča o nama", a zatim i čuvenu pesmu grupe "Smak" "Daire".

Šta tek reći za svirku koju je priredio najmlađi roker u Srbiji Nikola Džoni Ranković. Ovaj momak je na impresivan način na gitari odvirao pesmu "Zajdi, zajdi", koji sa velikim uspehom inače izvodi Radomir Mihailović Točak.

Publika je uživala u umeću muzičara Saše Loknera, koji je izveo sjajne intstrumentale koji je nekada pravio sa Lazom Ristovskim. Moramo istaći da je publika mogla da čuje i instrumental "Maštaranje", koji je Laza napisao kada je bio dečak.

Čast legendarnom klavijaturisti odali su Nikola Čutura Čuturilo, Kornelije Kovač i kao popularni Pera Džo, koji je svirao na usnoj harmonici. Oni su izveli Lazinu pesmu "Tiho", kao i numeru "Korni grupe" "Tri čoveka u kafani".

Usledio je i nastup Ogija Radivojevića, koji je vokalno očarao publiku. Šta tek reći i za svirku grupe "Gis maj es", koji je svirao zajedno sa svim ovim muzičkim zvezdama. Iz ovog sastava izveli su i pesme koje su bile deo Lazinog života.

Printskrin: Telegraf Printskrin: Telegraf

Na scenu se u jednom trenutku pojavio i čuveni glumac Lazar Ristovski, koji je ispričao zanimljivu anegdotu kako je upoznao Lazu Ristovskog.

Sjajan performans imala je i Lazina ćerka Sandra, koja je na klaviru odsvirala instrumental svog oca "Nebo nad Beogradom". Mnogobrojna publika uživala je i u nastupu Bilje Krstić, koja je na sceni proslavila rođendan, i grupe "Bistrik".

Žestoku svirku pružili nam je i Kiki Lesendrić sa svojom grupom "Piloti". Na samom kraju uživali smo u nastupu Gorana Bregovića i Alena Islamovića, koji su izveli dva hita grupe "Bijelo dugme".

Na kraju, kao i na početku, izveden je instrumental "Iza horizonta". Svakako, bila je to noć za pamćenje.

Pogledajte šta je neposredno pred koncert rekla Lazina ćerka Sandra Ristovski:

A šta Bilja Krstić:

(V. Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    10. novembar 2016 | 12:21

    Dim masina je ispushtala otrovne materije celo vece. Napustio sam koncert nakon pola sata zbog neizdrzivog smrada. Ko je bio tamo ceo koncert predlazem da poseti doktora i proveri svoje zdravlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA