≫ 

Nasmeši se kad me vidiš, ostanimo prijatelji... Toni Cetinski objavio potresnu poruku pred 10. godišnjicu smrti Tošeta Proeskog

- Velika je praznina ostala nakon tvog odlaska i niko je nikada ispuniti neće. Znaš zašto? Jer ti si bio i ostao pravi prijatelj - deo je poruke

  • 2
Foto: Profimedia/AFP

Toše Proeski stradao je u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine.

Već 10 godina njegovi prijatelji, porodica i verni fanovi, i dalje ne prihvataju činjenicu da nema "milog anđela", kako su ga zvali, a njegove pesme služe kao lek svima koji su ga znali, poštovali i sarađivali sa njim.

Jedan od onih kojem Toše neizmerno nedostaje je i Toni Cetinski, sa kojim je Toše snimio duet "Lagala nas mala" koji se peva i dan danas.

Emotivnim i potresnim rečima Toni se prisetio Tošeta.

Njegove reči prenosimo u celosti.

"Dragi moj Toše,

Večno je pitanje zašto je tog jutra u zoru Gospodin odlučio uzeti tebe?

Evo deset je godina otkad te nema i fališ neizmerno.

Velika je praznina ostala nakon tvog odlaska i niko je nikada ispuniti neće.

Znaš zašto? Jer ti si bio i ostao pravi prijatelj.

Zato prijatelju ne prihvatam ipak da te nema jer mi je valjda tako lakše.

Kad bi sad bili zajedno znam da bi snimili zajedničku video čestitku mojoj majci na njen rođendan i znam da bi uživali i u ostalim lepim i važnim danima, tebi i meni dragim ljudima.

Puno bi toga uradili kad bi bili zajedno.

Znaj da si uvek kraj mene prijatelju i da si zaslužan za svako moje dobro delo dragi moj Toše.

Za gluposti i greške sam zadužen isključivo ja, znaš mene. Koliko god si uvek iz mene izvlačio ono najbolje i koliko god to i dalje činiš ja sam ponekad sposoban sve to zeznuti svojim naivnim verovanjem ljudima jer valjda sve ljude merim po tebi i po onome što to naše prijateljstvo predstavlja. Valjda i to mora biti tako? Ne znam ni ne zanima me. Znam da prijatelja poput tebe više u nikome neću pronaći i da se ni ne treba truditi ni zavaravati.

Ti si jedan i jedini pravi prijatelj i tako će ostati.

Znam da si tu negde i hvala ti na svemu što činiš.

Voli te brat.

Posadiću dve ruže,

neka rastu,

neka se druže!

Jednoj ću dati ime svoje,

drugoj ime tvoje!

U znak prijateljstva među nama

nek cvetaju godinama….

Anđeli postoje, ali pošto svi nemaju krila, ponekad ih zovemo prijatelji, a ti si jedan od njih.

Ako te netko pita od naše ljubavi šta smo hteli, ti im reci da smo bili najbolji prijatelji.

Ako ti ikada gorko zaplače oko, ako te neko povredi duboko, ako ti ikad zadrhti duša, ako nema nikoga da te sluša, ako ikad vrisneš u snu, nazovi me i ja biću tu!

Ljubav je velika, ali prijateljstvo još veće. Ljudi se u životu slučajno sreću, a onda zajedno dele sve, reka života ih odnese drugim ljudima, ali im srca zauvek ostaju kraj pravih prijatelja!

Možda u životu krenem drugim putem, možda tamo nađem bolji život, ljubav, sreću, ali znam da tamo takvog prijatelja imati neću!

Nikoga ne možeš naterati da te voli. Jedino što možeš činiti je da dopustiš biti voljen. I nije najvažnije ŠTO imaš na putu života već KOGA.

Nasmeši se kad me vidiš, ostanimo prijatelji. Jer niko ne zna šta smo hteli, jer niko ne zna što smo bili…Naše je prijateljstvo poput dvorca od peska: teško ga je izgraditi, lako uništiti, prekrasno obnoviti!

Ja sam ti prijatelj kad loše krene. Kad god poželiš ti potraži mene, svetlo u mraku tvoja sam sena i večni prijatelj za sva vremena."

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daca

    14. oktobar 2017 | 22:51

    Ja nemam ovakvog prijatelja u zivotu:'(...mnogi bili ,prosetali kroz moj zivot ali svoju vrednost nisu pokazali...cestitam svima koji su uspeli da nadju prave prijatelje

  • Tesla

    14. oktobar 2017 | 22:44

    Ostala je nada da ovo nije kraj i da ćemo se sresti među zvezdama. Toše nikad te neću zaboraviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA