≫ 

Zvezda ima šanse protiv Arsenala, Dejan Stanković mi je omiljeni sportista! Najlepša srpska sportska voditeljka otvorila dušu za Telegraf (FOTO) (VIDEO)

U interjvuu za Telegraf.rs prelepa Jovana Guzijan govorila nam je o svojoj ljubavi prema sportu, o srpskom klupskom i reprezentativnom fudbalu, kao i o tome kakav odnos ima sa fudbalerima Crvene zvezde

  • 9

Svako ko prati srpsko fudbalsko prvenstvo nema šanse da nije primetio Jovanu Guzijan, za koju mnogi tvrde da je i najlepša srpska sportska novinarka.

Jedna od od zaštitnih lica televizije "Arena sport" je u intervjuu za Telegraf.rs pričala o svojoj ljubavi prema sportu, o srpskom klupskom i reprezentativnom fudbalu, o tome kakav odnos ima sa fudbalerima Crvene zvezde, ko joj je omiljeni sportista, da li je zaljubljena, a otkrila nam je kakva je ona privatno, kada se isključe kamere.

Od kada datira tvoja ljubav prema sportu? Šta te je nateralo da se baviš sportskim novinarstvom, odnosno kada si odlučila da se baviš ovim poslom?

Ljubav prema sportu datira od malih nogu. U mojoj porodici su se uvek pratile utakmice, kako fudbala, tako i košarke, odbojke, vaterpola ... Tako da je meni postalo normalno da je vikend rezervisan za sportski program

Budući da pratiš Superligu Srbije, pre svega Zvezdine utakmice, da li ti je posebno neka (utakmica) ostala u sećanju i zbog čega?

Pa u ovom trenutku je to svakako revanš protiv Krasnodara, ako govorimo o Zvezdinim utakmicama. (utakmica posle koje se Crvena zvezda kvalifikovala za Ligu Evrope, prim.aut)

Novinarka Arene stavila pet reči na kadar kako plače posle Krasnodara i odmah dobila 8.000 lajkova! (FOTO)

Da li imaš neku interesantnu i neispričanu anegdotu sa neke Zvezdine utakmice?

Što se tiče anegdota sa utakmica, ugalvnom su one najinteresantnije zabeležene u prenosu. (smeh) Inače, on što je najlepše u ovom poslu je što možete da putujete po celoj Srbiji, da se družite sa ljudima koji uvek imaju neki komentar na vaš rad... Deca prilaze da se slikaju ... A interesantno je bilo i to da sam jednom ostala da vodim studio pre utakmice koja se igrala u Ivanjici, na teren je išao moj kolega i pitali su ga na stadionu "Gde je Jovana, zdravo li je" (smeh), pošto je očigledno čudno kad mene nema na terenu.

 
A post shared by TV Arena Sport (@jovana_guzijan) on

Ko je veći džentlmen - Grof Božović ili Vladan Milojević? Kakvo je tvoje mišljenje o obojici?

Za mene su obojica veliki dzentlmeni. Privatno ih ne poznajem, ali ono što pokazuju u razgovoru pre i posle utakmica, smatram da su obojica fenomenalni sportski radnici o čemju govore i njhovi rezultati. Grof je napravio odličnu seriju bez poraza kada je bio u Zvezdu, dok je Milojević vratio crveno - bele u Evropu i na putu je da napravi mnogo više.

Pogledajte kako je Jovana dobila cveće od bivšeg trenera Crvene zvezde Miodraga Grofa Božovića:

Budući da poznaješ mnoge igrače Crvene zvezde, koji je na tebe ostavio najveći utisak (po ponašanju, zalaganju na terenu...)? S kojim imaš najbolji odnos?

Što se tiče igrača Crvene zvezde, takođe imamo odličan profesionalni odos. Oni su profesionalci, posvećeni utakmicama i treninzima, čini mi se da je ova generacija zaista ozbiljno shvatila šta se od njih očekuje, što pokazuju i rezultati. Retko ćete ih videti po gradu, pošto nemaju mnogo slobodnog vremena. Na mene su odličan utisak Boaći, sa kojim sam radila intervju na poletku sezone i koji Zvezdu doživljava kao da je tu od rođenja. Pored njega, tu su Stojković, Savić i Radonjić koji su bez greške odugrali skoro svaku utakmicu do sada.

Pogledajte Jovanin intervju sa fudbalerom Crvene zvezde Ričmondom Boaćijem:

Ko ti je omiljeni fudbaler Crvene zvezde, bilo sadašnji, bilo bivši? I, generalno, ko ti je najomiljeniji fudbaler/sportista inače? (strani, domaći)

Sreća je pa Srbija zaista ima mnogo uspešnih sportista, i kada treba da se izabere jedan, uvek je teško odlučiti se. Ali ako bih morala da kažem jedno ime, onda neka to bude Dejan Stanković, jedan od naših najboljih fudbalera i neko ko je i van terena u mnogo situacija dokazao koliki je čovek i Srbin.

Foto: Marko Todorović

Šta misliš o srpskom klupskom fudbalu, inače? Da li misliš da ćemo konačno u nekoj budućnosti imati tim koji će redovno igrati Ligu šampiona?

Da se ne lažemo, mnogo toga treba da se uloži da bi srpski fudbal bio konkurentan. U Evropi i svetu se nekako sve brže razvija nego kod nas ... Ali opet, čini mi se da smo naravili neki pomak u poslednje vreme, sada imamo reprezentaciju koja se plasirala na SP, dva kluba u grupnoj fazi Lige Evrope ... tako da, nadamo se da će to postati rutina i narednih godina.

Koji su, po tebi, krajnji dometi Crvene zvezde u Ligi Evrope ove godine? A koji Partizana?

Što se mene tiče, ja se ne slažem sa tim da je uspeh plasman, a onda šta se uradi - uradi. Mislim da ovi klubovi mogu i moraju mnogo više, kvalitet i želja postoji, sada samo da ispratimo kako će to biti na terenu.

Foto:Instagram/jovana_guzijan

Koja su tvoja očekivanja pred utakmicu Crvena zvezda - Arsenal? Da li Zvezda može da iznenadi "tobdžije"?

Crvena zvezda je znala mnogo puta da iznenadi, pa zašto ne i sada. Igraće pred domaćom publikom prvi meč, biće to pravi spektak i svakako da neće dozvoliti da se obrukaju. Ovu ekipu karakteriše i taj naš mentalitet koji podrazumeva i dozu inata, tako da ja verujem u uspeh.

Plakala si kada se Zvezda kvalifikovala za evro takmičenje. Da li bi to isto učinila ako bi Zvezda, kojim slučajem, osvojila Ligu Evrope?

Videćemo kada osvoji. (smeh)

Koja je tvoja Zvezdina omiljena navijačka pesma?

Nemam omiljenu navijačku pesmu, volim da uživam u lepim koreografijama jer je za mene to još jedna čar fudbala i nadam se da će uskoro ćemo uskoro gledati pune tribine i da utakmicama Superlige i Kupa, ne samo u Evropi.

Foto: Crvenazvezdafk.com

Osim što pratiš Zvezdu, pratiš i reprezentaciju? Dokle, po tebi, Srbija može da dogura na Svetskom prvenstvu?

Pratim reprezentaciju ne samo zbog posla nego zato što smatram da je naša dužnost da uvek podržavamo nacionalni tim. Nadam se da će na dostojan način da predstavljaju našu zemlju jer imamo imamo odlične igrače koji mogu mnogo da pokažu.

Da li te možemo da očekujemo da ćeš izveštavati iz Rusije?

To prvenstveno zavisi od Arene sport, ali ako dobijem priliku, svakako ću se potruditi da je iskoristim na najbolji način U svakom slučaju, planiram da odem u Rusiju svakako i ispratim bar nekoliko utakmica.

Koju od svetskih zvezda bi volela da intervjuišeš?

Ima ih mnogo, što sportista, što trenera, ali idemo redom...

Da si kojim slučajem profesionalno baviš fudbalom, na kojoj poziciji bi volela da igraš?

Svaka pozicija u timu ima svoji zahtevnu ulogu, i ni uvek iz timske igre ispliva neki pojedinac. Tako da, bitno je igrati za zajednički cilj, nije važno na kojoj poziciji.

Čime bi se bavila da nisi sportska novinarka?

Verovatno bih bila PR ili radila u nekom marketing sektoru ... Naravno, u sportu. (smeh)

Ko je Jovana Guzijan privatno, kako bi sebe opisala? Da li imaš neki hobi? Šta voliš da radiš u slobodno vreme, a da nema veze sa sportom?

Jovana se privatno ne razlikuje mnogo od onoga što ljudi vide zahvaljujući mnom poslu. Volim da slobodno vreme provedem sa porodicom i prijateljima, da se usavršavam, učim uvek nešto novo, treniram, putujem...

Koju vrstu muzike slušaš?

Slušam uglavnom domaću muziku, u zavisnosti od raspoloženja i društva.

Da li si zaljubljena, da li imaš dečka? Da li ti prilaze muškarci na ulici, stadionu... Da li ti navijači udeljuju komlimente?

Srećna sam. (smeh) Komplimenata ima, i ono što mi je najdraže, uglavnom su vezani za moj rad, a ne za izgled. To znači da sam uspela u onome što sam želela kada sam počela da se bavim ovim poslom a to je da me ljude cene zbog rezultata.

Za kraj, gde sebe vidiš u budućnosti? Da li imaš uzora?

Arena je moja kuća i planiram da budem tu. Šta će biti za nekoliko godina - ne znam, ali sebe vidim u sportu svakako. Uzora nemam, poštujem ljude koji su svojim radom i zalaganjem napravili uspešne karijere, ali je najvažnije biti zdrav i srećan. Gde god bili i šta god radili.

(Vladimir Đorđević)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BAnja luka delija

    16. oktobar 2017 | 18:40

    Treba iz nasih krajeva.veliki pozdrav za nasu zvezdasicu

  • Делија из будве

    16. oktobar 2017 | 21:43

    Од срца ти желим све најлепше Ј О В А Н А. Остани увек насмејана. Поздрав са СЕВЕРА

  • Cure

    16. oktobar 2017 | 20:19

    Lepa si I prezime isto..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA