Džoni Ranković na prestižnom Guitar Art festivalu kao jedan od učesnika programa "Erste najveći gitarski talenti" (FOTO) (VIDEO)

Koncert u Domu omladine počinje u 15 časova i 30 minuta, a ulaz je besplatan

  • 3

Svoj talenat, beskrajnu volju, zaraznu pozitivnu energiju i poruke koje odavno ne šalje samo vršnjacima, najmlađi rok gitarista, kantautor i frontmen Nikola Džoni Ranković pokazaće još jednom, ovog puta u okviru jednog od najpoznatijih festivala - Guitar Art-u!

Sa svojim bendom The Churlians, Džoni će nastupiti u Domu omladine u subotu, 17.marta od 15:30 čas. kao jedan od učesnika programa BELGRADE GUITAR DAY - "Erste najveći gitarski talenti".

Po rečima organizatora, mladi gitaristi koji će nastupiti razlikuju se po godinama, muzičkim stilovima, iskustvu i dostignućima a stoji verovanje da su oni deo ljudi koji su budućnost muzike i umetnosti. Oni svojim ogromnim talentom, istrajnim radom i verom u sebe stvaraju svoju autorsku muziku koja oplemenjuje i čini našu kulturnu zajednicu bar na neki način boljim mestom.

Foto: Promo/ Wood

Podsećamo, The Churlians je najmlađi profesionalni autorski rok bend u Srbiji , osnovan u Beogradu 2014. godine, i čine ga 4 muzički obrazovana dečaka: Johnny Ranković, Grigorija Avramović-Griša, Pavle Petrović i Milan Antonović. Johnny Ranković (14 godina) je frontmen benda, vocal, solo gitara, autor tekstova, muzike, aranžmana - dobitnik je nagrade EXIT Youth Hero 2016, potom Heroj Beograda 2013, Podvižnik Novosti, Ličnost je godine 2013 i 2016, pobednik dva takmičenja ''Obračun bendova'', i prvi predstavnik naše zemlje na manifestaciji "Radost Evrope" sa autorskom pesmom "Neću da živim u zemlji bez rock'n'roll-a".

Gitaru svira intenzivno od 6. godine, a od 7.godine pohadja školu muzičke produkcije, kao i teorije muzike prema programu britanske akademije. Na The UK Songwriting Contest 2015 u Londonu, postigao zapažen uspeh u konkurenciji od 70.000 pesama usao u polufinale kao kompozitor i tekstopisac pesme "Hot or Cold", da bi 2017 godine sa pesmom i video spotom "Strah" potvrdio uspeh polufinaliste odn. ušao u top 20. Kaže da sve svoje pesme komponuje na akustičnoj gitari, a potom izvodi na električnoj.

Foto: Promo

Uvek odlično i motivaciono raspoložen, Džoni i dalje sledi svoj san: piše muziku, svakodnevo uči i edukuje se, odličan je đak,a rokenrol mu je udarna snaga koja pomaže da prebrodi sve poteškoće. Što je najvažnije, beskrajno veruje u sebe a svima poručuje:

- Važno je verovati u sebe zato što na taj način lakše dolazimo do uspeha-optimističniji smo. Čak i kada nam nešto ne ide kako smo zamislili, ako verujemo u sebe i kažemo sebi: "Ja to mogu!", pronađemo svoju unutrašnju snagu i izborimo se sa tim problemom.

Foto: Promo/ Wood

Koncert u Domu omladine počinje u 15 čas i 30 minuta, a ulaz je besplatan.

Ne propustite da čujete neke od nagradjenih I najtalentovanijih beogradskih gitarista, a tu su osim Džonija Rankovića I Aleksa Danić, Freaky Fight For Freedom, Spona & Dušan Popović Lipovac.

Pogledajte UKOR Johnny Ranković- Izvodjenje

(Telegraf.rs/ PR)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    16. mart 2018 | 06:04

    Sviras super ali mikrofon batali

  • Mirjana

    18. mart 2018 | 13:37

    Bravo Džoni, najbolji si! Nastavi da se boriš da ne živimo u zemlji bez rock&roll-a!

  • Sonja

    16. mart 2018 | 10:07

    Svaka cast Dzoni, uvek super svirka i atmosfera. Jedva cekam sledeci nastup.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA