≫ 

Godinu dana od smrti Done Ares: Poslednje reči pokojne pevačice i danas teraju suze na oči

Pevačica je sve do poslednjeg dana otvoreno govorila o svojoj bolesti i trudila se da probudi svest o tome kod žena i devojaka

  • 5
Dona Ares/ Foto: Instagram/donnaares

Danas se navršava godinu dana kako je pevačica Azra Kolaković, poznatija kao Dona Ares, izgubila bitku sa opakom bolešću i preminula u rodnom Bihaću. Njena smrt tada je rastužila region. Iako se lavovski borila i čak i u najtežim trenucima pozitivno razmišljala, nije uspela.

Dona je imala 41 godinu kada je preminula. Jedan od poslednjih saveta preminule pevačice koji je dala za Telegraf bio je upućen mladim devojkama.

- Posle bolesti sam odlučila da se više neću spremati duže od pola sata, pozdravila sam se sa tom kraljicom balkan žurke, koja je morala da prati taj trend koji je nametnula modna industrija. Danas je jako mnogo mladih devojaka opterećenih tom ambalažom... Jednom ćemo sve to morati skinuti sa sebe. Šta ostane kad vam rak skine kosu sa glave? - rekla je Dona 2015. godine.

Dona Ares preminula je 2. oktobra 2015. godine u Bihaću/ Foto: Instagram/donnaares

Ostavila ga je pre nego što je umrla, precrtala je njegovu sliku, a muž Done Ares se sada prvi put pojavio u javnosti posle njene smrti (FOTO)

Njena smrt nema koga nije rastužila. Nema koga nije rasplakala.

Pesme "To mi nije trebalo", "Idi, idi, moja vilo", "Suze moje plaču za oboje" i mnoge druge, i danas se pevaju.

365 dana kasnije, Dona nije zaboravljena. I dalje je sećanje na nju vrlo bolno, a tragičan kraj tera suze na oči.

Javno je pričala o svojoj bolesti, delila je savete i pobede sa svima koji su je pratili, bila je pozitivac kao malo ko u trenucima kada zna da je kraj. Pred smrt se razvela od supruga koji joj je sve do smrti bio podrška, a na njenoj sahrani pojavilo se jedva nekoliko pevača, iako je bila u dobrim odnosima sa kolegama iz čitavog regiona.

Dona Ares sa tadašnjim suprugom/ Foto: Instagram

Ostavila je trag. Njene reči i danas se rado čitaju, a najgore je što je i sama znala da je za sebe imala najmanje vremena.

- Upućujem ljude da nađu vremena za sebe, pre svega. Mislim da je bila moja greška što to nisam radila. Meni je posao bio na prvom mestu i sve mi je bio posao - priznala je Dona sredinom 2015. godine za senzacija.ba.

Dona Ares i Šako Polumenta/ Foto: Facebook/donnaares

- Moja problematika je bila to što sredim kosu i otpevam tri pesme na bini i ona mokra. Ja onda ludim, što nemam kratku kosu. Sređivala sam je, a na bini izgledam k'o kokoška - šalila se gotovo uvek i čak i najbanalnije stvari iz njenih usta zvučale su simpatično.

Dona Ares preminula je 2. oktobra 2017. godine u rodnom Bihaću, nakon trogodišnje borbe sa opakom bolešću.

(B.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    2. oktobar 2018 | 13:38

    Jadna zena,kako brzo prolete godina,tuzno!!!!

  • Lepa

    2. oktobar 2018 | 15:09

    Zao mi je sto nije uspela. Ja sam uspela i mnoge stvari sam shvatila i promenila. Zivim onako kako mi irganizam zahteva. Nema vise nikakvih ogranicenja i kalupa. Problem je sto to shvatimo kad je na zalost za mnoge kasno. Cesto slusam njene pesme i uz njih se isplacem i za njom i nad svojom i sudbinama mnogih od nas. Ljudi cuvajte zdravlje to je hedino bogatstvo. Dok smo zdravi mozemo sve, ali ipak moramo biti sebi na prvom mestu. Slava dragoj Azri!

  • Pratilac

    2. oktobar 2018 | 15:10

    Počiva u miru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA