Goran Bregović otkrio kako je nastao legendarni hit "Kalašnjikov", a tek da čujete gde! (VIDEO)

Legendarni muzičar ispričao je jednu priču iz bogate karijere koju je malo ko znao

  • 0

Poznati muzičar Goran Bregović gostovao je sinoć, 4. decembra, u emisiji "Amidži šou", a voditelj Ognjen Amidžić pitao ga je kako je nastao legenedarni hit "Kalašnjikov".

Brega je otkrio da je ova numera stvorena kada je on boravio u Vladičinom Hanu i to u kuhinji čuvenog majstora trube Slobodana Bobana Salijevića.

- Ja sam imao običaj da idem u Vladičin Han da radim. Povedem asistenta, instaliramo opremo i uzmemo celi sprat u hotelu u Vladičinom Hanu. I probali smo tako da radimo sa nekim mojim omiljenim muzičarima. Dole žive i Marković i Salijević... "Kalašnjikov", "Mesečina"...to je snimljeno u kuhinji kod Salijevića i sva sreća da nemaju miris te pesme, jer se kuvala ovčetina! - rekao je Brega kroz smeh i nastavio:

- Odakle ti reč "Kalašnjikov" da izbaciš? Je l' to tebi palo na pamet, je l' ti neko sa strane dobacio "bum, bum, bum"? - pitao je Ognjen.

- Ne sećam se. Sedeo sam sa ćaletom i govorio mu reči na srpskom, on je prevodio na romski. A, onda, romski je mali jezik, većina stvari se rimuje. Tako da je lako urimovan. Ne mogu da se setim kako mi je na pamet pao kalašnjikov, a čini mi se da je to logično bilo. Toliko je bilo "bum, bum" u toj kuhinji - rekao je Bregović.

Pogledajte snimak:

VIDEO: Brega kad ode u Pariz jede kiseli kupus:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA