≫ 

Vesna Dedić objavila jednu od prvih slika ćerke Lenke, a onda je naslednici emotivnom porukom čestitala 18. rođendan (FOTO)

- Moja pobednica. 18. Ponos. Ljubav. Inspiracija. Sloboda. Život - deo je Vesnine poruke

  • 3

Ćerka Vesne Dedić napunila je 18 godina, a majka je emotivnom porukom svojoj jedinici čestitala punoletstvo i zvanični "ulazak" u svet odraslih.

- Padao je sneg kada sam 11. januara 2001. krenula u Višegradsku. I bila je skoro ponoć kada je dr. Ljubić rekao "kćerka". Sve kratke posvete koje pišem svojim čitateljkama na romanima prvo su izrečene Lenki u našim dugim razgovorima - počela je Vesna, a onda je navela šta želi svojoj naslednici.

- Da ostane svoja i kada je nečija najvoljenija, da kroz život korača sa osmehom pobednice, da uvek pored sebe ima nekog sa kim je lepše sve, da uvek ima razlog da veruje u sreću, da gleda samo pravo ispred sebe... Da je čuvaju oni koje voli. Moja pobednica. 18. Ponos. Ljubav. Inspiracija. Sloboda. Život - napisala je Vesna objavivši Lenkinu fotografiju kada je bila beba.

Pogledajte:

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna) on

Podsetimo, Vesna je bila u braku sa doktorom Srđanom Milojevićem kojeg je slučajno upoznala 1995. godine.

- Upoznali smo se na diplomskoj žurki moje najbolje drugarice. Ona je studirala medicinu i na žurku je pozvala svoje kolege sa grupe. Čim je ušao taj o kojem se pričalo da je najbolji frajer, ja sam ga pogledala, a on me je upitao za ples. I zaplesali smo uz pesmu Prljavog kazališta "Moj bijeli labude". Bio je duhovit, zgodan i pokušavao je na hiljadu načina da dođe do mog broja telefona. Tog leta jurio me je po Crnogorskom primorju, potom mi je cele jeseni kuvao kafu u isto vreme, a negde krajem oktobra pristala sam da me poljubi. Od prvog dana počeli smo zajedno da živimo i šest godina kasnije rodila se naša ćerka Lenka - rekla je Vesna koja je tokom trudnoće bila omiljena osoba na utakmicama fudbalskog kluba Partizan.

- Na trudničko bolovanje otišla sam čim sam videla dve crvene linije na apotekarskom testu za utvrđivanje trudnoće, ali zato sam tokom blagoslovenog stanja svakodnevno ispijala campari po beogradskim kafićima zbog problema sa gorušicom i svake nedelje išla na utakmice Partizana. Navijači su me s osmehom dočekivali kada bi sa kilogramom semenki sedala u ložu Duško Radović koju je za poznate navijače osmislio pokojni Slobodan Novaković. Partizan je nešto što je deo porodične tradicije i ja tu svoju strast, duboko sam ubeđena, nosim otmeno - rekla je jednom prilikom Vesna, koja nikada neće zaboraviti prvi susret sa svojom naslednicom.

Vesna Dedić, Foto: Nikola Tomić

- Bio je četvrtak, 11. januar 2001, pet minuta pre ponoći, kada mi je doktor Ljubić pokazao devojčicu kojoj je već bilo određeno ime Lenka. Pola sata kasnije okupanu i lepu doneli su mi je u apartman. Gotovo neverovatno, onog trenutka kada sam je stavila na rame, na televiziji je počela dokumentarna emisija o Lenki Dunđerski. Osećaj divljenja koji sam imala gledajući je tada kako spava u mom naručju ostao je do danas isti. Nisam se divila samo njoj, već i sebi jer sam rodila nešto tako savršeno - objasnila je novinarka.

Teške trenutke doživela je kada je shvatila da je došao kraj njihove ljubavi.

- Teški trenuci bili su mi oni uoči razvoda jer sam imala hiljadu moralnih dilema. Kada sam ih rešila i odlučila se na raskid, period posle toga nosi breme odgovornosti, ali nije težak. Ta uvrežena slika o napaćenim samohranim majkama rezultat je patrijarhalne licemerne kulture. U mom okruženju je veći broj napaćenih udatih žena, a ne znam nijednu napaćenu razvedenu ženu. Brak treba čuvati i odlagati razvod do krajnjih emotivnih granica i nedoumica, ali kao što kaže junakinja mog romana Zauvek u srcu, ako je brak loš, onda iz njega treba iskočiti kao iz brzog voza makar polomili obe ruke i makar vam svi koferi ostali u vozu - opisuje Vesna koja je nakon porođaja iznenadila svoju publiku prešavši na TV Politika.

- To je sigurno bio najteži period u mom životu. Nisam bila spremna da nastavim da vodim Jutarnji program jer je Lenkin otac kao lekar imao noćna dežurstva, a nismo imali baka-servis, kao ni novca da plaćamo tadašnjih tri stotine maraka za bejbisiterku. Ponudila sam tadašnjem rukovodstvu kuće koncept emisije Balkanskom ulicom i oni su bili nezainteresovani za nju. Dala sam otkaz, a već sutradan je sada pokojni Zoran Predić, tadašnji prvi čovek TV Politika, okrenuo moj broj i počela sam da radim kao urednik kulturne redakcije i autor emisije Balkanskom ulicom. Bila sam tužna što me se RTS odrekao tako lako i niko me nije pitao zašto dajem otkaz, ali i srećna kada me je godinu dana kasnije Aleksandar Tijanić pozvao da se vratim s obrazloženjem da je Javnom servisu potrebna portretska emisija poput moje - objasnila je Dedićeva za Glossy.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    11. januar 2019 | 11:33

    Baš joj lepa ćera. 😂

  • GP

    11. januar 2019 | 12:48

    Vesna je jedna divna zena u svakom pogledu. Puno srece i njoj i njenoj 'cerki.

  • 😇

    11. januar 2019 | 15:29

    Lenki srecan rodjendan. Bice srecna kao i sve zene rodjene u znaku jarca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA