Vredeo je kao prijatelj, i još više, za ceo svet, kao vokal. Vremenom sam ga zaslužila: Dragana Mirković u neverici zbog Šabanove smrti (VIDEO)

Upoznala ga je još kao devojčica, a vremenom je zaslužila divnog prijatelja čije je savete upijala

  • 4

Smrt Šabana Šaulića ostavila je u neverici njegove najbliže, porodicu i prijatelje. Pevačica Dragana Mirković, na komemoraciji u Skupštini grada rečima teško je uspela da prenese svoj šok koji ne popušta.

- Slike su mi prethodnih dana prolazile kroz glavu, i neka neverica i ono kao da to nije moguće do danas. Jutros sam doputovala i tek sam danas postala svesna da je to istina. Jer, čovek se uvek bori da to nije tako dok to ne vidite ne možete da verujete - jedva je izustila Dragana.

Da izdvoji neku njegovu pesmu - ne može. Svaka druga pesma je bila za suze, a glas im je davao na kvalitetu.

- On nije čovek koji puno govorio. Više se šalio. Nije bio čovek od puno reči, već svojim delima, savetima, samo je trebalo to prepoznati, čuti ako želiš. Ja sam, naravno, želela, kao neko ko je poštovao njega, njegov glas i pre nego što smo postali prijatelji. Sa 15 godina sam ga upoznala. Naravno, kao dete, nisam mogla da zaslužim da budem njegov prijatelj. Ali, tako sa godinama i sa tim nekim uzajamnim poštovanjem sam na neki način zaslužila i bio je jednostavno izuzetno sladak kad se šali i divan. Najviše sam volela druženje, on je poslednje vreme zavoleo mog Tonija i bez mene. Kada Šaban dođe u Beč znali su da se druže i noću - prepričala je ona.

Dragana i Ceca nisu mogle da zaustave suze Foto: Marko Jovanović

U godinama druženja dobila je bezbroj saveta, a mnogo joj je značila potvrda da je njen rad dobar.

- Pamtiću ga po vrhunskom vokalu, jer to je nešto i veće od našeg prijateljstva. To je bogatstvo koje ostaje ne samo meni, već i svim ostalima koji vole kvalitet, muziku, nebitno da li narodnu ili ne vole - kaže Dragana.

Sahrana Šabana Šaulića biće u 15 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Podsetimo, Šaban Šaulić preminuo je nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u Nemačkoj, oko 6:50 časova ujutru, 17. februara.

Pijani Turčin koji je 17. februara oko 6:45 časova ujutru izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao pevač Šaban Šaulić, jurio je 180 na sat. Bahati vozač autom je upravljao bez dozvole, a njegova silovita vožnja potpuno je uništila "seat" u kom se nalazio pevač.

Šabanov muzičar i vozač Mirsad Kerić preminuo je u bolnici dan nakon nesreće.

Boban Stojadinović koji je sedeo na zadnjem sedištu tom prilikom je zadobio lakše telesne povrede. Od siline udarca, "seat" je izbačen sa kolovoza i okrenut u suprotan smer od onog u kom se kretao. Prtljažnik je potpuno uguran na zadnje sedište automobila, a stakla na prozorima su potpuno razlupana, zbog čega je srče bilo svuda po putu.

Turčin koji je izazvao udes nakon kojeg su preminuli Šaban Šaulić i Mirsad Kerić uhapšen je. Krivično se goni po službenoj dužnosti i odgovaraće za dvostruko ubistvo. Ko je on i kako izgleda pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pevac

    22. februar 2019 | 14:49

    ljudi on je kafanki pevac ,svaler nije vetovao u Boga zasto on da bude sahranjen u Aleji zasluzni gradjana ,Tamo je.mesto Lekarima ,Piscima.,Nucnicima .

  • Đura

    22. februar 2019 | 17:14

    Ja baš pomislio nećeš se oglasiti ! Nisi stigla da mu kažeš da ga voliš,da poijete kafu da ližete sladoled itd itd ..ma idi begaj Dragana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA