"Izdao si me, otišao pre mene i odneo deo mene. Bio si najbolji, pa je i Bog želeo da te upozna": Potresan govor Šabanovog najboljeg prijatelja (VIDEO)

- Bio si dobar, pošten, skroman čovek. Jer i sam nisi znao koliko si veliki - rekao je kroz suze Vučković

  • 2

"Danas tuguje cela Srbija, ceo Balkan, milioni tvoji obožavalaca širom sveta, jedan od njih sam i ja." Ovako se kompozitor Rade Vučković, veliki prijatelj Šabana Šaulića i kompozitor njegovih najvećih hitova, oprostio od pevačke legende na komemoraciji u Skupštini grada Beograda. Kroz suze i vidno potresen, održao je govor, koji je dodatno rastužio prisutne.

- U bolu nad bolovima tvoja Gordana, tvoja deca Sanela, Ilda i Mihajlo, tvoji unuci, tvoj dom i tvoja porodica bili su tvoj hram. Uvek si žurio kući da upiješ snagu, ljubav, lepotu koja ti je bila potrebna na dugim i teškim putovanjima. A oni su ti je nesebično davali i bili uvek uz tebe. Družili smo se pola veka, radili, putovali, pevali, stvarali, delili smo i dobro i zlo. Kad sam napisao tekstove za pesme "Dođi da ostarimo zajedno", "2 galeba bela", bio si oduševljen, komponovao si muziku koja je propevala u tebi. Ostali smo nepobedivi tandem, rađali su se hitovi, a bilo ih je mnogo. Bio si moja večita inspiracija sa svojom suzom u glasu koju si iskreno pustio iz duše i srca. Najlepše svoje melodije napisao sam za tebe. Pesme si dovodio do savršenstva, samo si ti to mogao, zato što si jedini, jedinstven i neponovljiv - rekao je Vučković.

- Bio si dobar, pošten, skroman čovek. Jer i sam nisi znao koliko si veliki. Dogovorili smo se pre mnogo godina da ćemo da ostarimo zajedno, da pecamo u Krčedinu, da se družimo, ti, Miki, Miša, Kuka, Krle, Zoća i drugi, i ja... Izdao si me, otišao si pre mene i odneo deo mene. Bio si najbolji među velikima, pa i Bog je želeo da te upozna. Voljeni nikad ne umiru, one se samo sele na nebo. Živećeš večno u nama. Vreme ne leči rane, samo nas uči da živimo s tim bolom za tobom. Neka ti je večna slava, hvala - kroz suze je i tihim glasom izgovorio kompozitor.

Ceo govor Radeta Vučkovića pogledajte na početku teksta.

Komemoracija je počela minutom ćutanja, a onda je puštena pesma "Verujem u ljubav" i svi u sali su počeli da liju suze i jecaju.

Šabanova kuma Zorica Brunclik jedva je od suza održala govor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CHE

    22. februar 2019 | 14:34

    Hvala Gospodinu Vuckovicu za sve te divne pesme koje je Saban odpevao i ucinio da budu vecne.

  • hmmmm

    22. februar 2019 | 14:42

    Koji govor!!!! Zorica bolje da je cutala mislim stvarno. Bravo za govor odlicno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA