≫ 

Sa 19 se zaljubila u inspektora, odustala od studija prava, a posle Jelene nije želela drugo dete: Svi detalji biografije Divne Karleuše

Divna je uvek isticala da je penzionerka sa 33 godine staža na Radio Beogradu i ponosna baka Nike i Atine

  • 13
Divna Karleuša, Foto: Facebook

Divna Karleuša je nekada bila veoma poznata voditeljka "Radio Beograda" i novinarka, kao i učesnica rijaliti programa "Farma", "VIP Veliki brat", "Parovi" i "Akademija debelih", ali je danas našoj javnosti ipak najpoznatija kao majka pop dive Jelene Karleuše.

Poznata novinarka i voditeljka rođena je u Sloveniji, u mestu Ptuj, 25. januara 1958. godine, a nakon osnovne škole se preselila najpre u Pulu i Zagreb, a potom u Beograd gde je završila Devetu beogradsku gimnaziju i upisala Pravni fakultet na kome nije nikada diplomirala, jer se kao vrlo mlada udala i rodila ćerku Jelenu, pa se posvetila porodici.

 
 
 
View this post on Instagram
Secanja...Mom andjelu je za 6 sati rodjendan ❤️❤️❤️ Mamino SVE ❤️❤️❤️❤️A post shared by Divna Karleusa (@divnakarleusa) on

Malo je poznato da, iako je Divna imala talenta za slikanje, i njena je želja bila da upiše Akademiju umetnosti, ona je odustala jer nije bila primljena na Likovnu akademiju.

Otac Divne Karleuše je bio pilot Jurij, po nacionalnosti Slovenac, a majka joj je bila Darinka iz Doboja. Nažalost, Divnin otac je poginuo kada je ona imala samo 10 godina.

Fotografija iz 2017. godine, dok je još bila dobrog zdravlja, Foto: Instagram/divnakarleusa

Divna se sa majkom i rođenom sestrom Danijelom preselila u Srbiju, prvo u beogradsku opštinu Zemun, a kasnije na Novi Beograd gde su od Vojske dobili stan.

Kada je imala samo 19 godina, 1977. godine, dok je još bila student Pravnog fakulteta, Divna je upoznala policijskog kriminalističkog inspektora Dragana Karleušu, i za njega se udala, da bi već 1978. godine sa njim dobila ćerku Jelenu Karleušu.

 
 
 
View this post on Instagram
Auuu, kad je ovo biloooo !😂😉😋A post shared by Divna Karleusa (@divnakarleusa) on

Jelena je, bez obzira na razvod roditelja, imala lepo detinjstvo. Sa ocem je išla na Adu, skijali su na vodi i vozili se gliserom.

Ipak, Divna iz jednog razloga nije želela da rodi drugo dete.

- Kad sam ja bila na poslu, kod kuće ju je čekala baka sa jelom koje voli. Sve što je poželela, bilo joj je kupljeno. Ja sam je vodila na more, otac takođe, i sve je dobijala duplo. Ostala je da živi sa mnom, ali je otac uvek bio uz nju kad joj je to trebalo. Poveravala mi se i izgradile smo divan odnos, što nikada nije zloupotrebila. Nisam želela da rodim drugo dete da tu ljubav prema njoj ne bih delila na dva dela. Kada sam se razvela, moja odluka da ne rodim drugo dete bila je još snažnija jer nisam želela da Jelena ima polubrata ili polusestru. I ona je volela da bude jedinica, princeza i obožavano biće - pričala je Divna o ljubavi prema ćerki kojoj je bila velika podrška u životu.

Ipak, kao i većina porodica u Srbiji i Divna Karleuša se tokom 90-ih godina trudila da svojoj porodici obezbedi najbolje, ali je porodica Karleuša u to vreme teško živela. O nemaštini je više puta pričala i Divnina ćerka, Jelena.

Foto: Promo, kafana "Aj da probamo"

Pevačica je uvek bila vezana za svoju majku i posebno joj je teško padalo kada ju je gledala kako se bori.

- S majkom sam se razumela pogledima. Razlikovala sam se od druge dece po tome što nikad ništa nisam tražila od roditelja. Majka je radila kao honorarac na radiju i nisam joj tražila novac jer sam znala da nema. Bilo mi je žao da joj tražim jer finansijski nismo dobro stajali. To je s moje strane bilo i lukavo, jer se onda ona i trudila da mi sve obezbedi i da mi ispuni sve želje - rekla je svojevremeno Karleuša.

Nakon razvoda od supruga, dok im je ćerka bila još uvek mala, Divna i Dragan su živeli zajedno kako Jelena ne bi trpela zbog razvoda i kako bi oboje učestvovali u njenom odrastanju.

Divna je u proteklim godinama isticala da je penzionerka sa 33 godine staža na Radio Beogradu i da je ponosna baka unukama Niki i Atini koja je njena mezimica Jelena Karleuša dobila u braku sa fudbalerom Duškom Tošićem.

Divna Karleuša preminula je u nedelju, 3. marta, u 61. godini života.

VIDEO: Jelena je nagradu dobijenu 29. januara posvetila mami Divni

VIDEO: Poslednje pojavljivanje Divne Karleuše u javnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    3. mart 2019 | 23:08

    Divna nije imala ništa završeno a bila je novinarka, radijski voditelj, znači nije sve u školi, ima nešto i u lepoti.

  • Mačak

    4. mart 2019 | 10:00

    Iskreno saučešće porodici... Sve ostalo je nebitno...

  • Dragana

    4. mart 2019 | 09:27

    @Milorad Verovatno nisi slusao Divnu na radiju. Ja sam obozavala da je slusam, a godinama nisam znala kako izgleda. Nije sve u lepoti, mora se imati i u glavi nesto. Saucesce porodici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA