Sve o pesmi "Bila je tako lijepa" uz koju je sahranjena Divna Karleuša i zašto je baš uz nju ispraćena na večni počinak (VIDEO)

Legendarni hit "Bila je tako lijepa" je sa velikim uspehom pevao Dragan Stojnić

  • 5

Divna Karleuša sahranjena je danas, 6. marta, na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Majka Jelene Karleuše ispraćena je na večni počinak uz legendarnu pesmu "Bila je tako lijepa", koju je na prostoru bivše Jugoslavije sa velikim uspehom izvodio popularni pevač Dragan Stojnić (1937 - 2003).

Stojnić je upravo sa ovim nezaboravnim evergrinom, jednom od najlepših ljubavnih pesama, pobedio 1964. godine na festivalu "Mikrofon je vaš“ u Kraljevu,. Veoma brzo je ova kompozicija stekla neverovatnu popularnost širom nekadašnje Juge.

Podsetimo kako je Dragan Stojnić otpevao pesmu "Bila je tako lijepa":

Ono što je interesantno jeste da je pesma "Bila je tako lijepa" u stvari obrada čuvenog evrovizijskog hita iz 1963. godine, koji nosi naziv "Elle était si jolie", što u prevodu sa francuskog na srpski jezik znači upravo - bila je tako lepa.

Ovu numeru je u originalu na najvećem evropskom takmičenju izveo predstavnik Francuske Alan Barije, koja je na kraju osvojila peto mesto na "Evrosongu". Pesma "Elle était si jolie", koja je predstavlja ljubavnu baladu, govori o devojci koju je Barije nekada znao i koja je bila prelepa. Toliko prelepa da je zbog toga francuski pevač navodno nije mogao da je voli.

Poslušajte kako zvuči francuska verzija pesme "Bila je tako lijepa" u izvođenju Alana Barijea:

Mnogi su se pitali zašto je odlučeno da Divna Karleuša bude ispraćena na večni počinak sa pesmom "Bila je tako lijepa". Spekuliše se da je doneta takva odluka zbog čuvenog stiha "Divna je ona bila".

Evo i teksta pesme "Bila je tako lijepa", koju je pevao Dragan Stojnić:

Bila je tako lijepa

uvijek se sjećam nje,

bila je tako lijepa

kao tog jutra dan.

Divna je ona bila

kada sam ostao sam,

više se nismo sreli

jer nju je odnio dan.

Sve je kao tajna

ostalo na keju tom,

oči, njene ruke

plačni pogled njen.

Možda je tako bolje

zaborav briše sve,

al', ipak, ipak često

često se sjetim nje.

Danima kiša lije

uz prozor stojim sam,

prošlo je mnogo dana

obuze tad me san.

Sjetih se onog jutra

našega rastanka,

sjetih se tihe rijeke

kojom je otišla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EL...

    6. mart 2019 | 23:38

    Gracija odlazi uz pesmu kao da je za nju pisana ! Na krilima Anđela , putuj mirno prostranstvom Neba Lepa Ženo . Moje iskreno saućešće , Jeleni , Dušku , deci i ostaloj familiji ...

  • Daxi

    6. mart 2019 | 20:03

    Stojnic objasnio!

  • mmmm

    7. mart 2019 | 08:00

    Najiskrenije saucesce Porodici Karleusa. Samo bih dodao par reci vezano za pesmu "Bila je tako lijepa", ta pesma je napisana za moju tetku od strane velikog Gospodina Dragana Stojinica, naime, u pitanju je bila velika ljubav, ali izmedju ostalog moj rodjeni deda je bio vrlo iskljuciv i bio je protiv toga da se devojka zabavlja sa pevacem. I od tada se nisu vise videli. Takva su vremena bila pretpostavljam. Svakako veliko postovanje za dela Gospodina Dragana Stojinica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA