Kao svetske zvezde: Borko Radivojević snima u studiju Lejdi Gage! (FOTO)

Natraženiji srpski harmonikaš svoj prvi solistički album snima u legendarnom "Powerplay" studiju

  • 13

Osim toga što se, svako u svom domenu, uspešno bave ili su se bavili muzikom, Lejdi Gagu, Tinu Tarner, Princa, ZZ Top i Borka Radivojevića vezuje još jedna bitna spona- svi su snimali svoje albume u istom studiju.

Najtraženiji srpski harmonikaš pre nekoliko meseci uputio se put Švajcarske, gde je u blizini Ciriha započeo rad na svom prvom solističkom albumu i to, ni manje ni više, nego u legendarnom "Powerplay" studiju u kome su pre njega svoje albume snimili već pomenute, ali i mnoge druge svetske zvezde.

Borko Radivojević/ Foto: Frenk Milhausern

U želji da publici pruži najbolji kvalitet, muzičar koga je publika prozvala kraljem harmonike već mesecima u tajnosti priprema pesme u kojima će dati svoj autorski pečat nekim neprolaznim, ali i zaboravljenim pesmama, i na taj način pokušati da približi narodnu muziku svetskoj publici, kao i novim generacijama domaćih slušalaca.

Borko Radivojević/ Printskrin

Čitav projekat sniman je na mikseti koja košta više od pola miliona evra i koja je pre toga bila u vlasništvu kompanije "Dizni" pa su na njoj nastali albumi, ali i tonski zapisi za neke od najvećih hitova kinematografije ikada.

- Zaista mi je želja bila da publici ponudim novi, drugačiji zvuk, ali to ne znači da sam se odrekao ili ću se odreći svega što sam dosad radio. Svi koji su dosad čuli materijal, imali su samo reči hvale, a nadam se da će tako reagovati i publika kada im uskoro predstavime pesme, jer ovih dana završavamo miks - rekao je Radivojević.

Borko Radivojević/ Foto: Frenk Milhausern

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lady B

    8. april 2019 | 21:31

    ma svaka njemu čast..svira pa ubija...a kome se ne svidja ne mora da sluša...orkestar kakav ima on ne postoji na svetu

  • Andrea

    8. april 2019 | 16:58

    Najbolji, samo ljubomorni mogu da pišu negativne komentari, kralj je kralj!!!!

  • Zika

    8. april 2019 | 13:13

    Ovaj mali uvek svira isto...poslusajte snimke pa recite da li u poslednje 2-3 godine ima iceg novog u "repertoaru"....?????!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA