Filmska ljubav Cece Bojković: Udala se u 21. godini, a onda je pobegla da živi sa oženjenim

- U zajednicu sa Mucijem ušla sam pre razvoda od Miloša, naša ljubav bila je jača od svih pravnih normi, jer, i on je, iz svog prvog braka izašao na isti način kao ja iz svog - rekla je svojvremeno Bojkovićeva

  • 7

Slavna glumica Svetlana Bojković imala je neverovatne ljubavne priče, nalik onim filmskim. Glumica se tri puta udavala, njeni brakovi završavali su se kada je nestajalo magije, te je glumica odustajala uprkos svim normama.

Cecin prvi suprug Miloš Žutić preminuo je 1993. godine, sa drugim mužem Ljubomirom Draškovićem Mucijem bila je do 2004. - do njegove smrti, a 2011. udala se treći put za diplomatu Slavka Kruljevića.

Prvog supruga Miloša Žutića upoznala je dok ju je spremao za Akademiju, kada je postala stalni član pozorišta "Dadov". Svetlana i Miloš venčali su se na njenoj trećoj godini studija, a ćerku Katarinu Žutić (46) dobili su 1972. godine.

Izložba

Svetlana Bojković, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Pri kretanju u tom smeru sve mi se događalo brže nego što je to uobičajeno. Dve godine posle upisa na Akademiju bila sam, još kao student, po odluci Bojana Stupice, primljena za stalnog člana ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta! I te 1968. godine igrala sam u sedam premijera, a imala sam i osmu, ličnu: udala sam se za glumca Miloša Žutića. Potom sam, 1970, diplomirala, a vrlo brzo, krajem 1972, donela sam na svet Katarinu, moju Kaju - rekla je Bojkovićeva svojevrmeeno za Politiku i otkrila da je imala problem da zatrudni.

- Jako sam želela da rodim, a imala sam, pre toga, probleme sa trudnoćama. Zato sam ovu trudnoću prihvatila kao dar od Boga. Bila sam vrlo srećna. Tokom ove trudnoće imala sam samo pozitivne misli. A porođaj sam doživela kao kosmički doživljaj. Jer, ne postoji ništa na ovom svetu što može da se poredi sa trenom kad sam čula prvi plač moje Kaje... - objasnila je glumica.

- Udala sam se kad sam imala dvadeset jednu godinu, a Miloš osam više. Bili smo nedozreli za brak. I došlo je do erozije naše zajednice, ali ne i našeg ljudskog odnosa. Taj naš ljudski odnos nije izostao do kraja njegovog života, do 1993, do njegove pedeset četvrte godine, uprkos činjenici da smo oboje bili u novim brakovima. Ja sa rediteljem Ljubomirom Mucijem Draškićem, a on sa glumicom Ognjankom Ognjanović sa kojom je dobio sina Đorđa. A i nas dve smo bile i ostale jako bliske. Miloša je savladala najteža bolest - rekla je Svetlana.

Svetlana Ceca Bojković

Svetlana Bojković, Foto: ATA Images

Bojkovićeva je otvoreno govorila o svom druom braku sa Mucijem, kao i o tome da ljubav ne zna za granice.

- Moji brakovi su se preklopili osamdesetih godina. U zajednicu sa Mucijem ušla sam pre razvoda od Miloša. Moja i Mucijeva ljubav bila je jača od svih pravnih normi, a zvanično smo se venčali tek 1990. godine. Jer, i on je, iz svog prvog braka, izašao na isti način kao ja iz svog - rekla je renije glumica za Politiku.

- On je krajem devedesetih počeo da tone u neku vrstu depresije, a pravi izraz je odustajanje od života. Nikad pre toga nije hteo da se "čekira" kod lekara. Posle bombardovanja drugari su ga odveli u bolnicu "Sveti Sava" i tada mu je konstatovan problem sa krvnim sudovima. Umro je 2004. od srčanog udara u šezdeset sedmoj godini - rekla je Svetlana.

Branka Veselinović, Svetlana Ceca Bojković

Svetlana Bojković, Foto: Milena Đorđević

Glumica je svog sadašnjeg supruga Slavka upoznala na večeri kod zajedničkih prijatelja.

- Slavkovi prijatelji koji su mene poznavali pozvali su me na večeru. On je pre toga bio u Njujorku četiri godine, gde je obavljao funkciju zamenika šefa Misije Srbije pri UN. Kad se vratio, naši prijatleji su upriličili večeru na kojoj smo se upoznali. Oni su onda nastavljali da prave večere da bismo se još bolje upoznali, i tako je to trajalo dva meseca, odnosno dok na kraju nismo sami otišli na ručak - ispričala je Bojkovićeva jednom prilikom, a navodi Kurir.

VIDEO: Emilija se emotivnim govorom oprostila od svog Gige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA