≫ 

Kraljicu narodne muzike brat šamarao: "Mislio je da će pijanci da me drpaju, da ću postati skitnica"

Tek nakon njegovog odlaska u vojsku, Lepa uspeva da snimi svoju prvu pesmu "Od izvora dva putića", koja joj je otvorila put ka estradnom nebu. Od novca koji je zaradila kupila je odelo i poslala bratu, tamo gde je sluzio vojni rok. Kaže da je on bio oduševljen, jer je sestra ipak uspela i postala zvezda

  • 8
Lepa Lukic, Nagrade Samostalnog sindikata umetnika Foto: Marko Jovanović

Kraljica narodne muzike, Lepa Lukić (79) otvorila je dušu i ispričala javnosti nepoznate detealje iz njene 5 godina bogate karijere.

Pevačica je otkirla i najintimije porodične priče o kojima je do sad vrlo mudro ćutala.Navodi da je od želje za pevanjem, često dobijala šamare od brata koji nije bio oduševljen njenim izborom, ali uprkos svemu Lepa je ipak ostala dosledna i nastavila da prati i ostavruje svoje snove.

Lepa priznaje da iako je gorela od zelje da ostavri svoje devojačke snove i postane pevačica, nije ni mogla da sanja da će postati tolika zvezda.

- Nikada nisam bila svesna da ću postati ovo što sam danas. Više puta je meni moja pokojna majka, kada smo sedele same i pile kafu, govorila: "Bože Lepava, da li si sanjala da ćeš ovo da postigneš?", ja kažem: "Majko, nisam ni u snu". Svi su mi branili, majka nije, ali ona je morala da sluša sina, jedinu mušku glavu u kući. On mi nije dao da pevam. Mislio je da ću ja pevati po nekim prčvarnicama, pijanci će da me drpaju, počeću da pijem - počela je Lepa svoju šokantnu priču i nastavila da se priseća kroz šta je sve prošla sa bratom.

Koncert Snežane Đurišić Lepa Lukić, Foto: Nikola Tomić

- Brat je mislio da cu biti skitnica.Dobijala sma šamare od njega, dobijem šamar, ali opet idem na audicije i bivam primljena - otvoreno priča Lepa.

Tek nakon njegovog odlaska u vojsku, Lepa uspeva da snimi svoju prvu pesmu "Od izvora dva putića", koja joj je otvorila put ka estradnom nebu. Od novca koji je zaradila kupila je odelo i poslala bratu, tamo gde je sluzio vojni rok. Kaže da je on bio oduševljen, jer je sestra ipak uspela i postala zvezda.

Lepa Lukić Lepa Lukić, Foto: Nikola Tomić

Sa svojim prvim većim zaradjenim honorarom od nastupa, skućila je svoje najbliže i pobrinula se da im priušti sve ono što do tad nisu mogli da imaju.

- Kada sam zaradila prve pare, ja sam obukla svoju majku, pa sam onda ocu, koji je poginuo kada sam ja imala dve i po godine, podigla spomenik. Posle 30 godina sam mu podigla večnu kuću. Toliko sam plakala kada sam mu podizala spomenik - kaže Lepa.

Lepa Lukić Lepa Lukić, Foto: Marko Jovanović

U svoje vreme Lepa je važila za vrlo poželjnu damu, pa je u jeku svoje popularnosti bila zatrpana ponudama bogatih udvarača. Na pitanje šta su joj sve nudili, pevačica odgovara:

- Pa nudili su mi čak da mi prepišu i kuće i sve da mi daju, ali da ne pevam više, da budem samo njihova. Ja to nikada nisam htela da prihvatim, jer ja volim da je partner lep, a da bude pre siromah, nego bogat. Ja volim samo obične ljude, nikada nisam bila u vezi sa budžovanom. Momke nisam upoznavala po kafićima, više na turnejama. Jednog sam upoznala čak u Australiji i bila sam sa njim pet godina.

Lepa Lukić Lepa Lukić, Foto: Nikola Tomić

Lepa je ispričala i o veoma ozbiljnoj, ali i veoma primamljivoj ponudi koju bi retko koja pevačica na njenom mestu odbila.

- Bila sam verna muškarcima, ne volim da varam, ali kad prevarim, idem dalje. Bio je jedan jako bogat u Minhenu, ali meni se nije sviđao. Ja sam probala, ali nije išlo sa moje strane. Hteo je sve da mi da. Ma ceo Minhen da mi je dao, ne bih ostala sa njim.

Inače Lepa iza sebe ima tri braka.

Lea Kiš, Lepa Lukić Lepa Lukić, Foto: Telegraf

Lepa se osvrnula i na temu o kojoj ne voli da priča, a tiče se kockanja.

- Neka me prizivaju, trošim svoje. Što da ne? Ne može Lepa samo da peva i da spava. Meni je dosadno. Samo pevaj, spavaj i kad ustaneš ne znaš gde ćeš od sebe. Tražim negde da se zabavim, ne varam nikoga. Nisam vaćaroš, imam primanja i svoju profesiju. Bojim se da li će ostati 1000 evra kada umrem koliko sam široke ruke. Nisam luda da ostanem bez kuće, imam deo para sa kojim mogu da se kockam. Imam četvorosoban stan, mogu da se obadam po njemu - zaključila je za Glamur.

VIDEO: Lepa Lukić u problemu: Nemam ni 20 evra u džepu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA