≫ 

Prijateljica Dragane Tripić: "Bila je veliki borac, pohvalila mi se kad je kupila stan"

Smrt novinarke Dragane Tripić pogodila je javnost, njene prijatelje i kolege

  • 2
Simonida Milojković, Dragana Tripić Printskrin: TV Pink, Instagram/Simonida Milojković

Novinarka Dragana Tripić (58) izvršila je samoubistvo u svom stanu na Mirijevu, a javnost je i dalje šokirana ovom tragičnom vešću. Od poznate novinarke juče su se celog dana opraštale javne ličnosti, njeni prijatelji i kolege, a među onima koji su joj bili dugogodišnji prijatelji jeste i spisateljica Simonida Milojković.

Ona je o pokojnoj Dragani rekla sve najlepše, kao i da je bila veliki borac i pozitivac.

- Dragana je bila veliki borac. Izbegla je iz Bosne, bila je samohrana majka sa ćerkom i stvarno je radila. Nijedan posao nije odbijala. Radila je bilo šta, samo da se zaradi novac. Trudila se da tu ćerku izvede na pravi put. Bila je jako srećna kada je dobila unuče. Pohvalila se da je kupila taj stan na kredit, bila je tog trenutka veoma srećna. To je bilo pre nekoliko godina - prisetila se Simonida.

Dragana Tripić Dragana Tripić/Printskrin: TV Pink

- Uvek nas je sve zabavljala svojim duhovitim komentarima, najglasnije se smejala. Šalila se na svoj i na račun svih nas. Sećam se da je Zdravko Čolić nas četiri zvao ''Lokice" i, eto, jednu Lokicu više nemamo - sa tugom je rekla Simonida za "24 časa".

Simonida Milojković Simonida Milojković/Printskrin: TV Pink

Njeno obešeno telo pronašla je njena ćerka, a Dragana je navodno bila depresivna zbog posla i kredita u švajcarcima. Njeno beživotno telo pronašla je ćerka.

Dragana je rođena 16.5.1961. godine, a popularnost je stekla kao novinar nekoliko beogradskih redakcija i kao član žirija u "Zvezdama Granda". Pokazala se kao oštra i nemilosrdna, ali pravična. Učestvovala je u rijaliti formatima "Farma" i "Dvor". Nadimak joj je bio Maca.

Samo šesnaest sati pred smrt objavila je na Fejsbuku fotografiju ranije nastalu, na kojoj sa osmehom na licu farba stolicu posebnom metodom.

Video: Nije strašno reći naglas da vam je teško: U Srbiji oko 1.500 ljudi godišnje oduzme sebi život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Edit

    25. oktobar 2019 | 14:19

    Baska "spisateljica"Simonida",kako ostati ozbiljan na ovo njeno zanimanje :)))

  • Svetlana

    28. oktobar 2019 | 11:51

    Žao mi je žene, pogotovo što je dobila unuku, ali kako da kažem čini se da su njeni problemi bili veći, a imala je baš poznate i dobre prijateljice, čudim se da nikome ništa ne kaže. Imala sam i ja kredit u CHF, srećom u protivvrednosti 20 hiljada evra, i ja sam mnogo bila uzrujana, ma na svašta sam pomišljala, to je slušao i moj muž, majka, ćerke, i pre dve godine kada sam bila dužna još oko 13000 chf, majka mi da neke pare, muž uzme din. kredit i ja isplatim veliki deo švajcaraca, a za ostatak ja uzmem din. u mojoj banci i isplatim sve, skinem hipoteku sa stana i kako da kažem, spasem živu glavu. Ja sam govorila da više tako ne mogu, i da nije bilo moje stare majke, muža i onda mene, ko zna šta bi bilo sa mnom. Ali je moja sreća u celoj toj nesreći što je moj kredit bio mali, pa sam nekako uspela da se izvučem, ali da je lako, nije, ko nije bio u tome on zaista ne razume kako je to, a ona je žena kako čitam imala ratu skoro 100 hilj. Din, to je pravo ropstvo. Ja bih joj savetovala, ali sada je kasno, da vrati stan banci, i ode u podstanare, kirija je normalna, ali sada je sve kasno, baš tužno, žalosno je sve to...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA