≫ 

Sloboda Mićalović o odlasku iz Narodnog pozorišta: "Bolje se osećam u JDP-u"

Glumica je iz Narodnog pozorišta prešla u JDP

  • 1

Glumica Sloboda Mićalović (38) među prvima je u novoj sezoni napustila Narodno pozorište u Beogradu i prešla u Jugoslovensko dramsko pozorište. Iako je planirano da novu sezonu otvori predstava "San letnje noći" sa Slobodom u glavnoj ulozi, to se nije dogodilo.

- Istina je. Startovala sam u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Bolje se ovde osećam. Znaju svi koji prate pozorište o čemu govorim. Nije to ništa čudno. Prelazili su u JDP iz drugih kuća i Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković i Miša Žutić. U JDP-u sam i to je moja kuća - poručila je glumica.

Sloboda trenutno na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta ima uloge u predstavama "Lorencačo" i "Tartif", a u ovoj kulturnoj ustanovi prve uloge ostvarila je još kao studentkinja glume.

Sloboda Mićalović Sloboda Mićalović/Foto: Nikola Tomić

Slično kao Sloboda, pre nekoliko godina uradila je i njena koleginica Anita Mančić, koja je u JDP prešla iz Ateljea 212.

- U jednom trenutku sam radila samo u JDP-u i nosila repertoar, a dogovor o prelasku je napravljen još dok je Branko Cvejić bio upravnik. U JDP-u igra moja generacija i partneri poput pokojnog Nebojše Glogovca ili Vojina Ćetkovića. Nekako sam s njima uspela da nađem zajednički pozorišni jezik. I Atelje je moja kuća i porodica. Međutim, tu nisam pronašla svoju generaciju. Htela sam nešto da promenim i ušla sam u godine kada sam sebi postavila drugačije zahteve. Radila sam i u Narodnom, a gde ću primati platu i nije važno. Svaka scena je moja i glumac sam svakog pozorišta - izjavila je Anita.

Anita Mančić Anita Mančić/Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Video: Nedostajaće: Sloboda Mićalović emotivno o Nebojši Glogovcu

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo vas posmatram

    29. oktobar 2019 | 08:12

    Kako lepa zena, ma prelepa, ima nesto u sebi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA