• 15

Škola: Majka dovodi sina u stanje emocionalnog pritiska, s kojim dečak nije u stanju da se nosi!

Sudija Tea Golub navodno je zaključila je da je Kojićka nemarna majka, koja sebe predstavlja u javnosti kao žrtvu, o čemu svedoči i incident kad je prevremeno uzela dete sa ekskurzije

  • 15
Severina

Severina Kojić, Printskrin: Youtube/Jutarnji list

Sudija Tea Golub, koja je donela privremenu odluku da mali Aleksandar Popović (7,5) od sada živi sa ocem Milanom Popovićem (54), a ne sa majkom Severinom Kojić (47), u obzir je uzela informacije koje su dostavljene od škole koju dečak pohađa.

Kako se navodi u presudi, zaključak sudije Tee Golub jeste da je pevačica nemarna majka, koja kod sina izaziva stres, a sve da bi sebe prikazala kao žrtvu u javnosti.

Navedenom zaključku prethodio je događaj od oktobra 2019. godine, kada je Aleksandar bio na rekreativnoj nastavi u Novom Vindolskom, a kada je Severina na ličnu odgovornost došla da ga uzme, bez reči objašnjenja.

- Škola izražava sumnju da majka svesno zanemaruje dečakove potrebe, jer je kratko obrazložila da je došla po dete prema uputstvu učiteljice, što je potpuna manipulacija činjenicama, pošto iz izveštaja koordinatorke iz Novog Vinodolskog proizlazi potpuno suprotno - da je majku pokušala da uveri da je dečak dobro raspoložen i da nisu primetili nikakve razloge za odlazak, te su je molili da dečaku dopusti ostanak. Majka prilikom preuzimanja deteta iz hotela nije lično došla na preuzimanje, već je sedela u autu, a u hotel je ušao njen suprug Igor Kojić, koji učiteljicama nije hteo da da konkretan odgovor na pitanje da li je majka s njim - navodi se presudi.

Severina Kojić, Vučković

Severina Kojić, Foto: Nikola Tomić

Kako se dalje navodi, kada je ugledala sina pevačica je izašla iz automobila i zagrlila ga, ali se nastavnicima nije obratila, niti im je objasnila zašto dečak ide ranije kući.

Sudija Tea Golub smatra da je Kojićka htela sina da dovede do nesigurnosti kako bi po svaku cenu sprečila da otac dođe po dete u školu, kada ona nije u mogućnosti.

- Majka ne vodi računa o zaštiti prava deteta, opstruira proceduru koju sprovodi škola, te na taj način svog sina, kao i ostale učenike, stalno dovodi u stanje stresa, a i nepotrebnog emocionalnog pritiska, s kojim dečak nije u stanju da se nosi (kako je u više navrata uočeno u školi, o čemu je obavešten i centar za socijalni rad), a sve to samo da bi samu sebe prikazivala kao žrtvu pred očima i ušima medijskog prostora i šire javnosti - navodi se u presudi.

Severina Kojić

Severina i Igor Kojić, Foto: ATA Images

Takođe, u presudi piše da je Severina stalno tokom postupka tvrdila da je postupanje suda temeljeno isključivo na finansijskoj koristi od strane Popovića, kojeg je u javnosti predstavljala kao "beskrupuloznu osobu, jer je novac jedini jezik koji on razume", piše Kurir.

STAVKE IZ PRESUDE

Severina i Milan nisu u kontaktu poslednjih pet godina
Severina se više puta nije pridržavala rešenja suda u Zagrebu
Ona nije izvršavala roditeljske dužnosti u odnosu na obrazovanje sina, nije odlazila na roditeljske sastanke, već sa školom komunicira putem advokata
Odbijala je da vodi dete kod psihologa
Propusti tokom vaspitanja deteta uočeni su u većoj meri kod nje
Popović je konačan predlog i mišljenje CZSR prihvatio, dok Severina ističe da centar štiti samo Popovićeve interese, a na štetu deteta
Severina se nije redovno odazivala na pozive suda
Severina je Popovića optužila da je manipulator koji novcem kupuje sve što može, da bi dete njemu pripalo.

Severina Kojić

Severina Kojić, Foto: ATA Images

Podsetimo, Severina je nakon odluke sudije Tee Golub na Instagramu objavila poruku koju prenosimo u celosti:

"Znaš sine,

to su samo neki papiri koje je neko ispisao i postoje neka slova koja je neko natipkao u reči koja ne vrede za nas dvoje.

Oduzeli su nas jedno od drugog fizički, ali to je sve sto su mogli.

Nakon 7 ipo godina sada su mi dali da te viđam 88 sati mesečno. Hej, pa to je ipak 88 sati. Mogli su i manje, sve su mogli i sve su napravili da nas povrede.

Ali, znaš šta sve mi možemo, ti i ja sa 88 sati? Možemo čuda. Dali su mi da dvaput mesečno mogu prespavati sa tobom i uspavati te... Hej, koliko se mi možemo ispričati za te dve večeri oni ne mogu ni zamisliti. Sve druge večeri mama će te zamišljati. Jer ti se pretvaraš u svaku moju misao i svaka moja misao se pretvara u tebe.

Mogu mi te neki strani ljudi zabraniti, ali mi ne mogu zabraniti da te volim, da mislim na tebe svaku sekundu. Ovo je sine samo ružan san i mama obećava da ćemo se brzo probuditi.

Milan Popović, Severina, sin Aleksandar

Severina i Milan u vreme ljubavi, Foto: B92/Milan Popović

Opet ćemo se mi uspavljivat svako veče, a o tome ce odlučiti "gospodin vreme". Dotad, mama je uvek uz tebe i ovo će brzo proći sine.

Oprosti što ti nisam stigla ni objasniti šta se juče dogodilo, imali smo puno važnijih stvari... gledali smo "Toy story 4", pa smo pekli palačinke, pa smo se igrali zoološkog... nije bilo vremena za tugu, ni za objašnjenje...morala sam te odvesti... Išli smo sa osmehom.

Te cudne reči koje postoje samo na papiru, ali ne i u stvarnosti, napisala je jedna teta koja ne zna ko smo mi i koja se igra s nama... teta je na višem nivou igrice. Uvela je nova pravila u igricu zvanu "hrvatsko pravosuđe".

Mi samo nismo ovo ni slutili, nismo znali pravila. To su njena pravila, njihova, ne naša.

Samo ti meni budi dobro i sve će biti dobro. Mama je dobro Robine moj, tvoj Betman te čeka.

I Oprosti im sine jer stvarno ne znaju sta čine...".

VIDEO: Goca Tržan: Moje dete mora da nauči da pare ne padaju s neba

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Nn

    Severina je pismo detetu objavila na Facebooku (!?) , dakle niti je pismo, niti je detetu nego javnosti, da bi se raznežili I pomislili kako je sjajna majka. Pismo jeste divno I dirljivo, a mi generalno jesmo glupi, tako da je dobar izbor. Sud međutim vrlo teško oduzima decu majkama, tako da je razloga sigurno bilo I više nego dovoljno, a Facebook postove sumnjam da prihvataju kao dobar argument.

  • Mathias

    ne mogu da verujem da neko ovom tekstu moze povjerovati??? sud nista nije postavio sta pise u odluci.

  • ticatrkačica

    Kakva bre turneja i koncerti Kad ti vam sud oduzima dijete,pa sta je prece i vaznije ,prije je koristila domace uradke za mjesto u medijima a sada ovo Preto djecijih ledza sramota seve .Moras stvarno bit los da ti sud kao majci oduzme dijete

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima