• 6

Žika Jakšić dobitnik prestižne nagrade Evropski najmenadžer i producent za oblast muzike

Producentu Granda nagrada je dodeljena za izvanredne rezultate rada i sjajne uspehe u radu sa emisijom "Nikad nije kasno"

  • 6
Žika Jakšić

Žiki Jakšiću uručena prestižna nagrada / Foto: Privatna arhiva

Reprezentativni međunarodni evropski Žiri sa sedištem u Bosni i Hercegovini, sastavljen od uglednih menadžera i naučnih radnika 7. decembra 2019. doneo je odluku da se prestižna evropska nagrada 18. decembra 2019. godine na Ceremoniji u Banja Luci, u okviru tradicionalnog 41. izbora i dodele nagrade "Evropski najmenadžer i najkompanija'' dodeli Žiki Jakšiću, i to nagrada "Evropski najmenadžer i producent za oblast muzike", a za izvanredne rezultate rada i sjajne uspehe u radu sa emisijom "Nikad nije kasno".

Predlog za nagradu dobijen je od privrednih komora, udruženja, kompanija i pojedinaca - ranijih dobitnika ove nagrade (predsedavajući Žirija za BiH je Mirsad Jašarspahić, predsednik Komore F BiH), a Vibor
Mulić iz Varšave je predsednik evropskog Žirija). Ovo je 41. dodela ove nagrade sa najdužom tradicijom u Evropi i spada među najrespektabilnije svetske menadžerske nagrade u Evropi.

Svakog jula u Sarajevu se održava Ceremonija za Evropu i svet, a svakog decembra u Banja Luci za BiH i region.

U više decenija svog postojanja nagrada "Najmenadžer" je postala prepoznatljiva, priznata i poznata kao merilo uspeha poslovnih ljudi, menadžera i njihovih kompanija. Nagradu je pokrenula međunarodna zajednica za širi region, zajedno sa domaćim asocijacijama biznisa. Imidž i ugled ovog priznanja stečen je, pre svega, jer se nagrada dodeljuje isključivo onima koji je zaista i zaslužuju: za konkretne rezultate koje je kompanija, odnosno osoba, postigla u praksi, gde su vidljivi konkretni rezultati rada i nema nikakve veze sa politikom. U ovom slučaju nagrada ide u ruke producentu "Granda" Žiki Jakšiću.

Žika Jakšić

Žika Jakšić na uručenju nagrade / Foto: Privatna arhiva

Svake godine ukupno je oko 2.000 nominovanih - predloga za nagradu, a godišnje se dodeli ukupno dvadesetak nagrada u više kategorija.

Žiri prilikom odlučivanja o izboru ima precizne kriterijume, a osnovna karakteristika ovog izbora je da se nagrade dodjeljuju najsposobnijim i najuspešnijim evropskim ljudima i kompanijama, onima koji imaju vanserijski rezultat.

Neki od dosadašnjih dobitnika ove najprestižnije Evropske nagrade iz BiH i regiona su: Philip Zepter (Zepter Group, Monako), Šarik Tara (Istanbul, Turska), Toni Meggle (Mlekare Meggle - Nemačka), Stojan Petrič (KOLEKTOR, Slovenija), Jože Colarič (Krka - Slovenija), Miodrag Kostić (MK Grupa, Beograd), Nijaz Hastor (Asa Prevent Group, BiH-Nemačka), Peter Schmid (Austrotherm, Austrija), Marek Varhol (Atlantic Co. Francuska), Živko Mukaetov (Alkaloid, Skoplje), Dragan Bokan (VOLI, Podgorica), Fahim Sejari (Sejari Co., Nemačka), Zoran Janković (Ljubljana) - evropski najgradonačelnik, te iz BiH - Munevera Fočo (UNIS Ginex - Goražde), Enisa Bekto (BEKTO Goražde), Džahid Muratbegović, PD Igman Konjic i dr.

Među dobitnicima najveće nagrade (kao ličnosti godine) su i Zoran Zaev, premijer Makednije, dr Ivo Josipović, predsednik R. Hrvatske, Filip Vujanović, predsednik Crne Gore, Rosen Plevneliev, predsednik Bugarske, Borut Pahor, predsednik Slovenije, Mirko Šarović iz BiH itd...

Projekat je potekao iz SAD i ima podršku međunardne zajednice.

Video: Žika Jakšić skromno: Tridesetak godina sam se bavio muzikom, a nisam postao zvezda

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kom

    ... Reprezentativni međunarodni evropski Žiri sa sedištem u Bosni i Hercegovini,.... ovi su preskočili igricu... dalje nema.

  • BOSNA

    Zaboravili ste navest da je i najveci Zavodnik,

  • Срб

    Кад видиш ко је све добио награде све ми је јасно А никад није касно џиберај прва лига

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima