"I muzičarima da se omoguće privilegije i pomoć, svi imamo porodice koje izdržavamo od ovog posla"

- Onaj ko je razuman i normalan jasno će videti da je mnogo bolje spavati u svom krevetu, nego u bolničkom - rekla nam je Neda

Neda Ukraden Neda Ukraden, Printskrin: Instagram/neda.ukraden

Popularna pevačica Neda Ukraden (69) zbog korona virusa i brige sa svoje i zdravlje svojih najmilijih, odvojena je od porodice i trenutno živi sama. Pevačica je je sa nama podelila svoja iskrena razmišljnja i osećanja, kao i da sada živi za dan kada će ponovo biti na okupu sa svojom porodicom.

- Već sam četiri nedelje u samoizolaciji, dobrovoljnoj, u koju sam došla svesno, želeći da ne dovodim svoje zdravlje, ni svojih najmilijih u opasnost, jer sam radila do skoro propisivanja ovih mera koje su donesene. Jednostavno sam imala potrebu da se sklonim da ne bih ugrozila zdravlje svojih najbližih, a i oni moje.Mi inače živimo zajedno u jednom velikom, divnom stanu, sklonila sam se u jedan mali i sada živim sama -  počela je priču Neda za Telegraf JETSET.

- Moja ćerka i zte su tu za sve stvari koje su mi neophodne, za sve nabavke, a putem video poziva sam svaki dan u kontaktu sa mojim unucima koji mi jako nedostaju, a vidim i ja njima. Mi smo inače porodica koja je vrlo bliska, vezana. Od rođenja te dece sam uz njih, sa njima, pratim njihov razvoj i vrlo se ponosim kako su talentovani, pametni, zanimljivi, simpatični, dragi, iznad svega zdravi - rekla nam je pevačica.

- Jedva čekam momenat da se ponovo sastanemo, da krene koliko toliko normalizacija našeg života, nadam se da će to biti uskoro, živim za taj trenutak. Pravo da kažem, kad je čovek u dobrim odnosima sa svojim najmilijima nije bitno da li smo udaljeni pet metara ili pet kilometara, bitno je da budemo zdravi i da se poštujemo - dodala je Neda.

- Vreme provodim u nekim zanimljivim aktivnostima, da mi ne bi bilo previše dosadno. Dan počinjem svojim ritualima koje inače radim, to su vežbe, limun, topla voda, med... Razgovor sa prijateljima, praćenje svih informativnih emisija u kojima se informišem o trenutnoj situaciji i merama koje preduzima Valda. Ove mere doživljavam kao nešto što je nužno, potrebno, neophodno i ne razmišljam o upitnosti tih mera.

- Onaj ko je razuman i normalan jasno će videti da je mnogo bolje spavati u svom krevetu, nego u bolničkom. To "Neće mene ili hoće mene, a neće neke druge", to u ovom slučaju ne važi. Epidemija je pandemskih razmera i bez obzira na dob, pol, veru, naciju, državne i druge granice, očigledno ne bira i treba svi da se ponašamo odgovorno i pametno - rekla je pevačica.

Neda Ukraden Neda Ukraden, Printskrin: Instagram/neda.ukraden

Neda je istakla da joj nedostaju koncerti, publika, snimanja, a na nadležne organe apelovala je da se pomogne i muzičarima koji zbog vanrednog stanja ne rade.

- Izrazla bih apel svim društvenim bitnim faktorima koji odlučuju o privrednom i uopšte o životu ove zemlje da, vodeći računa o ekonomiji, privrednom životu, povedu računa i onom malom broju muzičara, čitavoj skupini ljudi koji su deo jedne bogate muzičke industrije koji su zaista pogođeni ovom situacijom. Da se i njima na neki način omoguće privilegije koje su rezervisane za male, velike, srednje privrednike, biznismene... - ispričala je pevačica i dodala:

- Svi ti muzičari imaju svoje porodice, hrane ih, plaćaju neke račune, izdržavaju, imaju gomilu problema, a ova kriza će biti za mnoge jako neprijatna i velika, samo uz pomoć nekih zajedničkih akcija se može prevazići. To je apel svima koji se pitaju i odlučuju kome i kako idu sredstva pomoći, sredstava odlaganja, plaćanja dugova... Da se povede računa i o muzičarima i njihovim porodicama, to nije mali broj ljudi, oni žive od svog rada.

Pevačica piše memoare, a pored svakodnevnih aktivnosti trudi se da zadrži vedar duh i da izvuče popuku iz ove situacije nastale epidemojom korona virusa.

Beovizija, Beosong Neda sa naslednicom, Foto: ATA Images

- Trudim se da u ovo vreme samoizolacije, odnosno neograničenog slobodnog vremena iskoristitim za nešto za šta sam se dugo spremala, a to je pisanje memoara. Odnosno, knjige života o jednom izuzetno bogatom umetničkom, ali i privatnom životu, o svim tim sjajnim pesmama i vremenu u kojem su nastajale, ljudima koji su ih pisali. Svim tim divnim koncertima, turnejama, emisijama, svim značajnim ljudima koje sma imala prilike upoznati.

- Već nekih pedesetak starnica je tu koje će biti naravno bogato ilustrovane i mislim da će to biti jedna fantastična knjiga. Trudim se da to spremim do sledećeg sajma knjiga u Beogradu. Moj najdraži sajam i najlepši događaj uopšte u životu ove zemlje. Trudim se da vreme prekratim na takav način, kao i da održim, pre svega, vedar duh. Džaba prestanak mera ako čovek pukne i ako nije više sposoban da normalno rezonuje - rekla je pevačica i dodala:

- Trudim se da održim vedar duh pre svega tim aktivnostima, vođenjem računa o tome šta su bitne, a šta nebitne stvari, na šta sam trošila vreme, novac, na koje prijatelje, na koje gluposti, čime sam se sve opterećivala... Sad je to više nego ikad jasno da je ovo zaista bilo potrebno da čovek svede neku crtu života, jednostavno revidira mnoge stvari koje su bile opterećenje, koje su bile prioriteti i da vidi koliko je sve to zajedno relativno i besmisleno.

- Ovo je jedna dobra situacija koja nas je nevoljm naterala da se preispitamo, da se resetujemo, da budemo u budućnosti pametniji, racionalniji, svrsishodniji i da naravno cenimo svoje duhovno zdravlje i zdravlje svoje porodice, koje je i najbitnije.

Neda Ukraden Neda Ukraden, Foto: Nikola Tomić

- Jedva čekam, kao i svi ljudi, da prođu ove mere teške izolacije, ovo strogi propisi kretanaja, da se sastanem sa svojom porodicom, da napravimo neki fini zajednički ručak, da smo jednostavno blizu tu jedno drugog, makar sa maskama preko usta i sa rukavicama. Blizina najdražih znači puno, to je ne samo pomoć u nevolji, to je zaista snaženje duha za dobar život, za dobru energiju koja je u ovim trenucima potrebna svima - rekla je pevačica.

- Savet ljudima, da se sklone od društvenih mreže, od hejtovanja, jer to razara duh, ne vodi ničemu dobrom, može samo da vam napuni žučnu kesu i oslabi nerve. Gledajte život i sve ono što se događa sa neke lepše strane, vidite računa o svom duhovnom životu, zdravlju, vežbajte, hranite se sada pametno, smanjite prejedanje, ispijanje, opterećivanje svim stvarima koje prate katastrofu, kao što su loše vesti, loši ljudi, tragične priče koje pričaju lažni poznavaoci medicine, epodemije i geopolitike.

- Gledajte svoju porodicu, pročitajte neku lepu knjigu, uradite nešto korisno rukama, bilo da ćete popeglati sva nagomilani veš, nešto lepo isplesti, skuvati, to je moj savet svima u ovoj situaciji. Nek vam je srećan Uskrs koji dolazi. Hrsitis Vaskrese! -  zaključila je Neda.

Video: Neda nam se javila iz izolacije sa luksuzne terase, a širok osmeh i pesma su tu protiv korone

(Dragana Janković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorana

    19. april 2020 | 13:02

    U zadnje vreme, sve savete o poroducnom zivotu, daju nam razvedene zene. Napravite razgovor sa mojom komsinicom koja ima sestero dece. Uz njih je zavrsila drzavni fakultet I jos radi I izgleda kao lutka. Bez ijedne plasticne operacije. O takvim zenama pisite.

  • PNM

    19. april 2020 | 11:34

    Gadite mi se više muzičari! Imamo najviše muzičara i pevaljki po glavi stanovnika! Vi ste pogođeni! Sramota da vas bude. Živite u kućama i stanovima od par miliona evra,nosite luj viton torbe koje kostaju kolko jedan obican radnik zaradi za vise od godinu dana... Poreze ne plaćate decenijama unazad!!!! Sta jos hocete!? Sramotaaaaaaaaa!!!!

  • Tut

    19. april 2020 | 12:50

    Rece prepametna Neda iz stan od 200-300.000€. A da Vi, prepametna Nedo, obelodanite koliki su prihodi koje prijavljujete u Srbiji, koliko placate porez na te prihode i kolika Vam je neto zarada od tih prijavljenih prihoda? Pa da izracunamo, onako svi zajedno, kako ste od neto zarade kupili taj stan a i sve ostale nekretnine? Pa ako je sve tu cisto da Vam drzava pomogne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA