"Rijeko, otvori prozore, pleme se smeje i peva": Damir Urban pevao iz autobusa i zabavljao građane

Tokom celog dana sviraju na desetak mesta, na raznim lokacijama u gradu (da bi izbegli moguća okupljanja trasa i lokacije su ostale tajne), da na ovaj način, kako kaže, barem malo, pokušaju da ulepšaju “ova čudna vremena”

  • 0

Muzičar Damir Urban, uz pratnju Luke Tomana i Sandija Bratonje odlučio je da obraduje svoju publiku u Rijeci koja je u svojim domovima zbog pandemije korona virusa, pa je iznajmio šareni turistički autobus i iz njega pevao na razglas.-

- Rijeko prozore širom otvori, i na njih jastuke stavi, pleme se smeje i pjeva - poručio je Urban iz autobusa.

- U sastavu smo Urban&2, jer drugačije ne bismo mogli da ispoštujemo upute nadležnih o držanju fizičke razdaljine, odnosno bez Marka i Saše, ali potpomognuti Goranom - za volanom autobusa i Igorom - tonskim majstorom, a i jednim agregatom, upravo krećemo, turističkim busom, na mini turneju Rijekom - napisao je muzičar na Fejsbuk stranici.

Tokom celog dana sviraju na desetak mesta, na raznim lokacijama u gradu (da bi izbegli moguća okupljanja trasa i lokacije su ostale tajne), da na ovaj način, kako kaže, barem malo, pokušaju da ulepšaju “ova čudna vremena”.

- Godinama vi nama dolazite na koncerte, zahvaljujući vama oni su gotovo uvek rasprodati, zahvaljući vama smo mi srećni i ostvareni kao muzičari. A, danas - ostanite kući i načuljite uši, danas je dan kad mi dolazimo vama, da vam vratimo barem deo duga-  poručio je Urban.

- Danas mi, na ulicama našeg grada, pod vašim prozorima, pod vasim balkonima, sviramo za vas - dodao je on

On se na kraju zahvalio ljudima iz grada Rijeke koji su oberučke prihvatili njihov predlog i pomogli im, sa prevoznikom Autotrolejem, realizovati ovu, kako kaže - (su)ludu ideju.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA