Dženan Lončarević: "Ispostio sam ceo ramazan"

- Naučen sam da postim tokom ramazana - rekao je muzičar

  • 8
Dženan Lončarević Dženan Lončarević Foto: Marko Jovanović

Poznati muzičar Dženan Lončarević boravi u rodnom Prijepolju tokom pandemije korona virusa. Kako je ispričao u intervjuu za "Dnevni Avaz", on je ispostio ceo ramazan.

- Naučen sam da postim tokom ramazana. To sam naučio od svojih starijih članova porodice, tako da sam i ovaj ramazan ceo ispostio. Volim tu tradiciju, volim miris pitaljki, tako mi zovemo somune u našem kraju. Volim to što se dešava u vazduhz za vreme ovog svetog meseca. Tako da mu se svaki put radujem. Najviše se radujem kada mogu da budem u Prijepolju, što duže, kada je ramazan. Svima bih preporučio da dođu u Prijepolje i da osete miris pitaljki u doba kada ih Salko iz pekare vadi, onako sveže, i kada narod čeka. Imamo tu staru pekaru na lepom mestu. Voleo bih da svi osete taj miris. To je nešto što pamtim otkako znam za sebe i dan-danas osećam isti miris i ništa se nije promenilo. I dan-danas s istim ljudima odem posle iftara i pijem kafu. To je nešto što imamo mi koji smo odrasli u malim gradovima - rekao je pevač.

Dženan kaže da se ovaj ramazan nije bio drugačiji, bez obzira što je pandemija korona virusa.

- Ne postoji opcija da čovek ne može da promeni nešto u glavi, ako postoji volja za nečim što se zove dobro, za nečim što se zove zdravo. Post čoveka ozdravi, a onog ko je zdrav usmeri u nekom drugom pravcu, pozitivnijem i normalnijem. Tako da, ne može smetati nikada ništa, ako čovek ima volju za postom i, na kraju krajeva, onim što se zove ramazanski adet - rekao je Lončarević.

Video: U četiri zida sa Dženanom: Ponašam se kao i ostali, samo što uz gitaru pokazujem kako se osećam

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA